Haberler

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Aydoğan: "Bütün Çağdaş Toplumlarda Bilim Özgür Bir Ortamda Yapılır"

(Eğitim-İş) Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, bütün çağdaş toplumlarda bilimin özgür bir ortamda yapıldığını bildirdi.

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası

(Eğitim-İş) Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, bütün çağdaş toplumlarda bilimin özgür bir ortamda yapıldığını bildirdi.

Aydoğan, yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası emperyalist güçlerin Türkiye ve Ortadoğu için hazırladıkları "Ilımlı İslam" projesinin gereği olarak Cumhuriyet'in çağdaş ve bilimsel kurumlarının günden güne bilimsellikten, çağdaşlıktan uzaklaştırıldığını öne sürdü.

Darbe ürünü diye nitelenen ve kaldırılması gerektiğini savunulan Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) iktidar tarafından ele geçirildiğini iddia eden Aydoğun, şunları kaydetti:

"Üniversitelerimiz bilim üreten, bilimsel araştırmalar yapan, çağdaş eğitim veren kurumlar olmaktan çıkarılıp birer medreseye dönüştürülmeye başlandı. Şimdi de Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Bakanlar Kurulu ve YÖK'ün atayacağı kişilerle ve bakanın atayacağı akademi başkanıyla ele geçirilmeye çalışılmaktadır. TÜBİTAK ve TÜBA en üst düzey bilimsel kurumlardır. Bu kurumlar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlanarak, bakanlığın sıradan iki dairesi haline getirilmiştir. Böylece AKP iktidarı, TBMM'yi dışlayarak Kanun Hükmünde Kararnameyle kadrolaşma hırsının gereğini yapmıştır. Bu açıkça ulus iradesini hiçe saymaktır. "

Bütün çağdaş toplumlarda bilimin özgür bir ortamda yapıldığını belirten Aydoğan, bu nedenle dünyadaki tüm bilimsel akademilerin özerk bir yapıda, din ve devlet baskısından uzak olduğunu bildirdi.

Aydoğan, "Bilim kurulları ısmarlama kararlar almazlar. Acaba ısmarlama kararlar aldırtmak için mi TÜBA'ya müdahale edilmektedir? Siyasal iktidarlar bu kurumların ekonomik özerkliğini sağlamakla yükümlüdürler. Bilim kuruluşları asla siyasal çekişme alanları olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title