Haberler

Eğitim Gördükleri Okulu Harabeye Çevirdiler

Şırnak'ın Silopi İlçesinde Dünya Bankası Hibe Desteği ile Yapılan Anasınıfı Bir Yıl Sonra Harabeye Döndü. Son Derece Modern Bir Tarzda İnşa Edilen Sınıf, Kendini Bilmez Kişiler Tarafından Kırılıp Sökülerek Kullanılamaz Hale Getirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Dünya Bankası hibe desteği ile yapılan anasınıfı bir yıl sonra harabeye döndü. Son derece modern bir tarzda inşa edilen sınıf, kendini bilmez kişiler tarafından kırılıp sökülerek kullanılamaz hale getirildi.

2006-2007 eğitim öğretim yılında başarı ile hizmet veren Başköy İlköğretim Okulu Anasınıfı, 2007-2008 eğitim öğretim yılına başlayamadı. Köydeki 34 çocuğun okul öncesi eğitim aldığı anasınıfı, okul öğrencileri tarafından kapı, pencere, elektrik ve su tesisatı kırılıp söküldüğünden kullanılamıyor. Görenlerin şaşkına döndüğü harabe anasınıfının, tekrar eski haline getirilmesi için yoğun çaba harcanıyor. Dünya Bankası tarafından sağlanan hibe desteği ile yapılan anasınıfı 92 bin 333 YTL'ye mal oldu. Silopi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Kunur, Dünya Bankası hibe kredisi ile yapılan ve geçen yıl eğitim öğretime açılan anasınıfına köy çocuklarının yaz tatilinde kapı ve pencereleri kırarak girdiğini söyledi. Okula giren çocukların okuldaki tüm malzemeler ile elektrik, su tesisatı, kapı ve pencereleri kullanılamaz hale getirdiğini ifade eden Kunur, ''Olayı duyar duymaz güvenlik güçlerine ve Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduk. Yapılan araştırmalar sonucu olayı gerçekleştirenler tespit edildi. Yalnız olayı yapan

çocuklar küçük oldukları için herhangi bir cezai işlem uygulanmadı'' dedi.

Savcılık olay ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

(FH-ZGK-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title