Haberler

Eğitim Fuarı Açıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dev Fuarcılık İşbirliğiyle Düzenlenen "İstanbul Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Fuarı" Törenle Açıldı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dev Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen “İstanbul Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Fuarı” törenle açıldı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Feshane Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceği olan gençlerin, dünya milletleri ile yarışabilmek için iyi eğitim almaları gerektiğini belirtti. Güler, “Gençlere düşen görev, kendilerine büyük hedefler seçip, bu hedefe ulaşmak için çok çalışmak, bize düşen görev ise onların daha iyi eğitim almalarını sağlamaktır” dedi.

İstanbul'da “Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası” çerçevesinde devlet vatandaş işbirliği ile okul yapmaya devam ettiklerini dile getiren Güler, İl Özel İdaresinin kaynaklarının büyük bölümünün eğitime ayrıldığını kaydetti.

Muammer Güler, hükümetin de birinci önceliğinin eğitim olduğunu anımsatarak, “Ancak, sadece okul yapmak yetmiyor, okulların iyi donanıma da sahip olması gerekiyor. Şu anda bilgi teknolojisinin gerektirdiği tüm imkanları okullarda kullanıyoruz. Bu da yetmez, iyi öğretmen, yönlendirici ve iyi rehberlik veren programlarla gençlerimizi hayata hazırlamak durumundayız” diye konuştu.

Güler, fuarın, “öğrencilerin doğru yönlendirilmesi, gelecekleri ile ilgili kararsızlıklarının ortadan kaldırılması, üst öğretim kurumlarını ve meslek dallarını tanıyabilmeleri” amacıyla düzenlendiğine dikkat çekerek, “Burada amaç ülkenin eğitim alanındaki değerlerini sergilemek ve çocukların gelecekleri ile ilgili bilinçli seçimler yapmasını sağlamaktır” dedi.

İstanbul'da eğitime verdikleri önceliği sürdüreceklerini ifade eden Güler, şu anda İstanbul'da önlerine koydukları 15 bin derslik hedefini aştıklarını, şimdiki hedefin 20 bin dersliğe ulaşmak olduğunu kaydetti. Şu ana kadar 700'e yakın okul yapıldığını, bunların hepsinin iyi donatıldığını belirten Güler, öğretmenlerin iyi yetiştirilmesinin de bu konudaki diğer öncelikli hedef olduğunu vurguladı.

ATA ÖZER

İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer de ulusların kalkınması, gelişmesi, refaha ve çağdaş uygarlık düzeyine kavuşmasının ancak eğitimle mümkün olduğunu belirterek, “Hiç kuşkusuz bir ülkenin dünya ile rekabet edebilmesi, eğitim kalitesi ve üretim hızına bağlıdır. Doğru bir yönlendirme ile nitelikli iş gücünün artması, üretimi, toplumun refah seviyesini ve mutluluğunu arttırır” diye konuştu.

İstanbul'daki genç nüfusun eğitimine daha fazla katkıda bulunmak ve onlara rehberlik etmek amacıyla 3 gün sürecek bu fuarın düzenlendiğini anlatan Özer, fuarın, öğrencilerin gelecekleri ile ilgili belirsizliklerin ortadan kaldırılmasında, yüksek öğretim kurumları ve meslekleri daha yakından tanımasında ve kendilerine en uygun mesleği seçmede daha bilinçli hareket etmeleri açısından kolaylık sağlayacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından fuardaki stantları gezen Güler ve Özer, İDO fuarındaki gemi dümenine geçerek basın mensuplarına poz verdi.

İlk kez düzenlenen ve devlet ile vakıf üniversiteleri, dershaneler, kariyer kursları, yurt dışı eğitim-danışmanlık firmaları, eğitime destek sağlayan vakıf ve dernekler, kamu ve sivil toplum kuruluşları, mesleki eğitim kurumları ve rehberlik araştırma merkezlerinden temsilcilerin katıldığı fuarda, Tanju Çolak, Uğur Dündar, Rıdvan Dilmen, Birol Güven, Rıza Çalımbay, Nebil Özgentürk, Taha Akyol'un da aralarında bulunduğu ünlülerle gençlerin bir araya getirilmesi öngörülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title