Haberler

Eğitim-bir-sen Meslek Liselerine Uygulananan Kat Sayıyı Eleştirdi

Eğitim ve Öğretimin Kalitesinin ve Seviyesinin Yükselmesi İçin Gerekli Çalışmaları Yapacaklarını Belirten Eğitim-bir-sen Kayseri Şube Başkanı, Meslek Lisesi Öğrencilerine Yapılan Kat Sayısı Uygulamalarını Eleştirdi.

Eğitim ve öğretimin kalitesinin ve seviyesinin yükselmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı, meslek lisesi öğrencilerine yapılan kat sayısı uygulamalarını eleştirdi.

Özel Safa Koleji Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısına Kocasinan ve Melikgazi İlçesi'ne bağlı okul müdürleri ile sendika üyeleri katıldı. Yemekli yapılan toplantıda konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, Türkiye'de eğitimin durumundan kaygılandıklarını belirterek, Uluslararası düzeyde hiçbir Türk üniversitesinin dereceye girememesinin endişe verici olduğunu kaydetti. Meslek liselerine uygulanan kat sayıyı da eleştiren Kalkan, ''Eğitim seviyesini olumsuz yönde etkileyen kat sayı uygulaması ne yazık ki hala yürürlükte. Yaklaşık 10 yıldır süren bu zulüm, ne yazıktır ki hala eğitim sistemimizin bir yarasıdır. YÖK'ün meslek liselerine yönelik aldığı kat sayı kararını eleştiriyoruz'' dedi.

Eğitim ve öğretimi destekleyen pek çok sosyal ve kültürel faaliyet düzenlediklerini kaydeden Kalkan, Eğitim-Bir-Sen'in Türkiye'de bir marka haline geldiğini ifade etti. Kalkan, ''Kuru bir ücret sendikacılığı yapmayı asla düşünmüyoruz. Eğitim ve öğretimin içinde birileri olarak, yaşadığımız sıkıntıları aşmanın çözüm noktalarını aramalıyız. 120 bini aşkın üyesiyle yetkili sendika olmak için mücadele vermekteyiz'' diye konuştu.

(YS-SE-Y) 23.02.2008 16:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title