Haberler

Eğitim-bir-sen Genel Başkanı Yalçın: "Berkin Elvan Türkiye'de Bir Bahanedir"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Berkin Elvan Türkiye’de bir bahanedir.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Berkin Elvan Türkiye'de bir bahanedir. Elvan'ın canına kast edenler onun üzerinden huzursuzluk oluşturmak istiyor" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bursa'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Zirveden Yeni Ufuklara" adlı programa katıldı. Programdan önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Yalçın, Çağlayan Adliyesi'nde şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine başsağlığı diledi. Yalçın, "Anlaşılıyor ki Türkiye'ye huzur vermeyecekler. Türkiye kavşakta bir ülke, kadim medeniyetin sorumluluğu üstlenen bir ülke. Dolayısıyla kadim medeniyetin yükünü taşıyan bir ülkenin ayağa kalkması hiçbir zaman Batılı devletlerin ve işbirlikçilerinin işine gelmez. Türkiye şu an da bu durumun sancılarını çekiyor. Dün Asala vardı peşinden PKK çıktı, şimdi ise DHKP-C var" diye konuştu.

"BERKİN ELVAN TÜRKİYE'DE BAHANEDİR"

Bursa'da iş yeri temsilcileriyle bir araya gelen Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Berkin Elvan'ın Türkiye'de bir bahane konusu olduğunu belirterek, "Elvan'ın canına kast edenler onun üzerinden huzursuzluk oluşturmak istiyor. Sanatçıların ve entelektüellerin bir kısmı 'Türkiye'de hayatı durdurun' çağrısı yapmıştı. Bu çağrıyı 'savcıyı öldürün' olarak anlamış olmalılar ki savcının hayatına katledildi. Bizler Eğitim Bir-Sen olarak Türkiye'de birlik beraberlik ve kardeşlik ruhunun diriltilmesi ve bütün çalışmalarda Türkiye'de huzurun sağlanması anlamında sağduyu çağrısında bulunuyoruz. Bu gezi ruhunun ve içimizde dolaşan Batılı güçlerin uzantılarının ve terör örgütlerinin Türkiye'de mesafe almaması gerekiyor. Savcı Kiraz'ın acısını yaşayan ailesinin acısını paylaşıyoruz ve kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'de ve geçtiğimiz günlerde Bursa'da yaşanan eğitim çalışanlarına saldırıyı kınadıklarını belirten Yalçın, "Cennet bir ülkede cinnet bir topluma doğru yol alıyoruz. Öğretmeni hedef alan şiddet olayı toplumu tehdit eden en önemli hadisedir. Eğer ki şiddet Öğretmene kadar uzanmışsa bu ailenin de güvende olmadığını gösterir. Eğitim sendikası olarak yetkililerden öğretmenleri itibarsızlaştıracak söylemlerden, demeçlerden ve yasal düzenlemelerden uzak durmalarını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Bir Sen Berkin Elvan Türkiye Politika Güncel Haberler

title