Haberler

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yayla: "Ümmetimiz İçin Hayallerimiz, Hedeflerimiz Var"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, "Biz sadece bulunduğumuz yerde kendimiz için yaşamıyoruz, kendimiz için hayaller kurmuyoruz.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, "Biz sadece bulunduğumuz yerde kendimiz için yaşamıyoruz, kendimiz için hayaller kurmuyoruz. İlk önce çocuklarımız, geleceğimiz, devletimiz, milletimiz ve tüm coğrafya, ümmetimiz için hayallerimiz, hedeflerimiz, amaçlarımız var." dedi.

Yayla, Ardahan Öğretmenevi'nde 2017-2018 eğitim-öğretim döneminin başlaması dolayısıyla sendika üyeleriyle gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, Eğitim-Bir-Sen'in önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

Sadece memurun mali hakları ve maaşlarıyla uğraşan yapı olmadıklarını dile getiren Yayla, şöyle devam etti:

"2010 referandumunu hatırlarsınız, o referandum önemliydi bizim için. 12 Eylül'ün bakiyesiyle, mirasıyla hesaplaşma referandumuydu. Sendikacılık açısından da çok önemli bir kırılma noktasıydı. Çünkü daha önce Türkiye'de toplu görüşmeler yapılırdı, toplu görüşme süreçlerinde hükümet imza attığı zaman kullanacak sözünüz, imzanızın anlamı yoktu. Toplu sözleşmeye geçildiği dönem olmasına rağmen asla yan yana gelmeyecek sendikaların 'hayır' cephesinde, Memur-Sen'in ve Eğitim-Bir- Sen'in evet cephesinde olduğunu gördük."

Yayla, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine değinerek, 15 Temmuz gecesi birilerinin evden çıkamazken kendi teşkilatlarının görevini tam manasıyla yerine getirdiğine vurgu yaptı.

Kendilerinin gerçek manada sendikacılık yapmanın derdinde olduğunu anlatan Yayla, şunları kaydetti:

"Biz herkes için kılık kıyafet, başörtüsü eylemi yaparken yine adı eğitim sendikası olan bir başka sendikanın eşofman eylemini yaptığını gördük. Biz kılık kıyafet eylemini devam ettirirken bunu sabote etmek isteyen diğer yapıların ortaya çıktığını gördük, aynı şeyi düşünmedikleri, bizim gibi bakmadıkları için farklı ideolojik saplantılar üzerine sendikacılığı alet ettiklerini gördük. ve hep böyle yapıldı sendikacılık. Kamunun Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen gibi gerçekten sivil yapılara ihtiyacı olduğu için buradayız."

Yayla, hedeflerine de işaret ederek, "Müslümanca tavır aksiyonel olmak, alanda olmaktır, kafasındakini veya yazıya döktüğünü alandakilere, karşıdakilere de anlatmaktır, bu görevi yerine getirmektir. Biz sadece bulunduğumuz yerde kendimiz için yaşamıyoruz, kendimiz için hayaller kurmuyoruz. İlk önce çocuklarımız, geleceğimiz, devletimiz, milletimiz ve tüm coğrafya, ümmetimiz için hayallerimiz, hedeflerimiz, amaçlarımız var. Öyle ise bu teşkilat, bu hedef ve amaçlara katkı sağlayacak adımlar atacak." sözlerine yer verdi.

Toplantı, daha sonra basına kapalı gerçekleşti.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Memur Sen Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title