Haberler

Eğitim Bir-Sen Elbistan Temsilcisi Tahsin Çıplak Açıklaması

Eğitim Bir-Sen Elbistan Temsilcisi Tahsin Çıplak, öğrencilerin eğitim giderlerini devletin karşılamasının anayasal bir zorunluluk olduğunu bildirdi.

Eğitim Bir-Sen Elbistan Temsilcisi Tahsin Çıplak, öğrencilerin eğitim giderlerini devletin karşılamasının anayasal bir zorunluluk olduğunu bildirdi.

Çıplak, yaptığı açıklamada, 2011-2012 öğretim döneminin 19 Eylül'de başlayacağını belirtti. Yaptıkları araştırmaya göre, bu yıl eğitim harcamaları masrafının geçen yıla oranla ortalama yüzde 12, 6 artacağını, okul öncesi eğitime kaydedilen bir öğrencinin ana okulu masrafının 295, ilköğretim masrafının 490, ortaöğretimde ise bu masrafın 605 liraya çıkacağını ileri süren Çıplak, şunları kaydetti:

"Bu durum göz önünde bulundurularak, çocuğu ilköğretime giden memurların maaşlarına yapılan çocuk yardımı 16, 12 liradan en az 94 liraya çıkarılmalı. Gelir düzeyi düşük olan ailelere ise ilköğretime giden her çocuk için en az 94 lira yardım yapılmalı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, okullara ihtiyaçları doğrultusunda bir bütçe ayırarak, öğrencilerden sınıf donanımı, kaynak kitaplar, araç-gereç gibi ihtiyaçlar için para alınmasının önüne geçmesi gerekiyor.

Eğitim giderleri veliye büyük bir yük getirirken okullardaki aidat, sınıf donanımı, kaynak kitaplar, araç-gereç gibi ekstralar velilerin belini iyice büküyor. Öğrencilerin eğitim giderlerini devletin karşılaması anayasal bir zorunluluktur. Devlet, eğitime yatırım noktasında cimri davranmamalıdır. Çünkü en büyük yatırım, geleceğimiz olan çocuklarımıza yapılandır. "

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title