Haberler

Eğitim Bir-sen'den YÖK Eleştirisi

Eğitim Bir-sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar, "Yine Yeni Anayasada Bilimsel Alan Hariç Her Taşın Altından Çıkan YÖK Diye Bir Kurum Olmamalıdır" Dedi.

Eğitim Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar, "Yine yeni anayasada bilimsel alan hariç her taşın altından çıkan YÖK diye bir kurum olmamalıdır" dedi.

Tokat Eğitim Bir-Sen 3. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Cemil Çağlar ile Mustafa Solmaz ve Cahit Suci yarıştı. 150 delegeden 149 oy kullandığı seçimde Cemil Çağlar 70 oy ile güven tazelerken, Mustafa Solmaz 47 oy, Cahit Suci 32 oy aldı. 3 yıl önce bin 228 üye sayısını 2 bin 300'lere taşıdıklarını ifade eden Çağlar, "Bizim bu yoldaki hedefimiz, karanlık bir dünyada beyaz noktalar bırakarak yürümekti onu da başardığımıza inanıyoruz" dedi.

Konuşmasında YÖK'ü eleştiren Çağlar, "Yine yeni anayasada bilimsel alan hariç her taşın altından çıkan YÖK diye bir kurum olmamalıdır. YÖK'ün 26 yıllık döneminde akademik özerklik yok edilmiştir. Koltukların keyfi dağıtıldığını, kurumun boğazına kadar siyasete bulaştığı bilinmektedir. Öğrencilerin, öğretim üyelerinin, idari personelin sorunlarıyla ilgilenilmemiştir. Üniversiteler bu haliyle korku imparatorluğu haline gelmiştir. Üniversitelerin özgürlük ve bilim merkezi olması için YÖK despotizmi yıkılmalıdır. Fişlemeler, ikna odaları, yargısız infazlar, başörtüsü yasağı, katsayı adaletsizliği tarihe karışmalıdır. YÖK kaldırıldıktan sonra ise YÖK mağduru bütün öğretim üyeleri, öğrenciler ve personel affedilerek yeni bir milat başlatılmalıdır" diye konuştu.

(Nİ-SA)

12.11.2007 17:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title