Haberler

Eğitim-Bir-Sen'den Yıl Sonu Değerlendirmesi

Eğitim-Bir-Sen Siirt Şubesince 2017-2018 eğitim öğretim yılına yönelik değerlendirme yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen Siirt Şubesince 2017-2018 eğitim öğretim yılına yönelik değerlendirme yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin en stratejik, hassas ve önemli meselesinin eğitim olduğunu belirtildi.

Açıklamada, "Demokratikleşme yolunda kararlı adımlarla ilerleyen, hem ekonomik, hem de siyasal alanda küresel bir aktör olma hedefiyle hareket eden Türkiye'nin eğitime daha fazla önem vermesi gerektiğini düşünüyoruz." ifadesine yer verildi.

Eğitimcilere karşı şiddetin okullarda yaygın bir sorun halini aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Eğitim çalışanları saldırılara karşı maalesef savunmasızdır. Eğitim-öğretim kurumlarında yeteri kadar güvenlik tedbirleri alınmamakta, sorumluluk öğretmenlere ve yöneticilere bırakılmaktadır. Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz. Eğitim çalışanlarına karşı cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişilere yönelik hapis cezası verilmesi, eğitimcilerin yaralanmasının tutuklama nedeni varsayılan suçlardan sayılması ve şiddet mağdurlarına Bakanlıkça hukuki yardım yapılması noktasında yasal düzenleme yapılmalıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title