Haberler

Eğitim Bir-sen Afyonkarahisar Şubesi Almanya Parlamentosunun Aldığı "Soykırım" Kararını Kınadı

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, yaptığı yazılı açıklama ile Almanya Parlamentosu’nun 1915 olaylarını “Soykırım” olarak kabul etmesi kararını kınadıklarını ifade ederek, “Bu olayın Nazilik ve faşizm gibi acımasız despotik yönetim şekli insanlığa sayısız ölümler armağan etmiş Almanya yaşanması gülünçtür” dedi.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, yaptığı yazılı açıklama ile Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarını "Soykırım" olarak kabul etmesi kararını kınadıklarını ifade ederek, "Bu olayın Nazilik ve faşizm gibi acımasız despotik yönetim şekli insanlığa sayısız ölümler armağan etmiş Almanya yaşanması gülünçtür" dedi.

Yayınladığı kınama mesajında, oylanan ve kabul edilen yasa tasarısını yok hükmünde saydıklarını belirten Başkan Çelik, bunun tarihi bir hata olduğunu dile getirdi. Başkan Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayısızca Yahudi'yi fırınlarda yakarak soykırım yapan Almanya, Türkiye'yi 1915'te Ermenilere soykırım yapıldığını iddia eden kanunun teklifini kabul etti. Bu tarihi bir hatadır. Almanya Federal Parlamentosu'nun 1915 olaylarıyla ilgili Yasa Tasarısını onaylamasını kınıyor, yasayı yok hükmünde kabul ediyoruz.

Almanya'nın insan hakları diye bir derdi olsaydı bu kararın kesinlikle çıkmayacağını bütün dünya biliyor, biliyoruz. Bu karar, Aylan bebeklerin katledilmesine, sadece 'göçmen politikası' ve 'Almanya'ya daha fazla göçmen gelmesin' diye yaklaşıp, Aylan bebeği katleden Esed zalimine 'dur' demeyen bakışın Türk ve İslam düşmanlığıdır. Batı insan haklarına, doğuya, İslam alemine bakışındaki çifte standardı bu kararla yeni bir kirli boyuta taşımıştır.

Bu karar, başta ekonomi olmak üzere, hayatın her alanında, kalkınmasına katkı veren milyonlarca Türk'ü rencide etmesi bakımından olumsuz bir havanın esmesine neden olacaktır. Aidiyet ve kimliğini sorgulamaksızın insana değer veren bir medeniyetin mensupları olarak, bizim geçmişimizde soykırım diye bir hadise meydana gelmemiştir. İnanç ve medeniyet değerlerimiz böyle bir cürüm ve faciaya izin vermez.

Her zaman hakkın ve hakikatin yanında olmayı şiar edinmiş Eğitim-Bir Sen olarak bu kararı tanımadığımızı deklare ediyoruz." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title