Haberler

Eğitim Alanını Düzenleyen Tasarı Genel Kurulda

TBMM Genel Kurulunda, eğitim alanını düzenleyen yasa tasarısının görüşmelerinde "sendika" tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulunda, eğitim alanını düzenleyen yasa tasarısının görüşmelerinde "sendika" tartışması yaşandı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün, "Aktif Eğitim-Sen'in kurulduğunu bütün kurumlarınızda duyurdunuz, üye olmasını istediniz" yönündeki açıklaması üzerine bilgilendirmede bulundu.

Aktif Eğitim-Sen'in kurulduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına "Bizi kurumlarınızda duyurun" şeklinde müracaat yaptığını, Bakanlığın da "Aktif Eğitim-Sen kurulmuştur ve dosya sayısı almıştır, konunun tüm birimlerde görevli personele duyurulması" notunu ilgili birimlere gönderdiğini belirten Yılmaz, "Sadece bu konu Aktif Eğitim-Sen'e ilişkin değildir. Ata Eğitim-Sen ile ilgili de aynı işlem yapılmıştır. Bakanlığa müracaat etmiş tüm sendikalara yönelik bu duyuru işlemi bu şekilde yapılmıştır." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün Aktif Eğitim-Sen'in Bakanlıktan hangi tarihte bu yönde talepte bulunduğunu sorması üzerine Yılmaz, 2 Ocak 2014 tarihinde başvurunun yapıldığını açıkladı.

Bunun üzerine söz alan Gök, "FETÖ ile bağı olduğu iddia edilen Aktif Eğitim-Sen diye bir sendika var, sendikanın üyeleri tutuklanıyor, ihraç ediliyor, işten atılıyor. Şimdi bu sendikanın kuruluşu 2014 yılında zamanın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı adına bir yazıyla valiliklere bildiriyorlar. Aktif Sen'in üyeliği 17-25 Aralık'tan sonraki bir tarihte tüm personele bildiriliyor. Sayın Bakan bir belge açıkladı. Bakanın bu açıklamasını tüm cumhuriyet savcılarının suç duyurusu olarak değerlendirmesi gerekir." dedi.

Gök'ün açıklamalarına AK Parti milletvekillerinin tepki göstermesi üzerine tartışma çıktı. Karşılıklı atışmaların sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın birleşime ara verdi. Tartışma, verilen arada da devam etti.

Kaynak: AA / Politika

Aktif Eğitim Sen Levent Gök Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title