Haberler

Eğirdir'de Devir Teslim Töreni Yapıldı

Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Serdar Ekizoğlu, Görevini 30 Ağustosta Tümgeneral Olacak Tuğgeneral Yıldırım Güvenç'e Devretti.

Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Serdar Ekizoğlu, görevini 30 Ağustosta Tümgeneral olacak Tuğgeneral Yıldırım Güvenç'e devretti.

Törene, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu, subaylar, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Murat Karakaya, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

Tuğgeneral Serdar Ekizoğlu, yaptığı konuşmada davetlilerden büyük alkış aldı. Ekizoğlu'nun konuşmasının sonunda sesinin titremesi dikkatlerden kaçmadı. Ekizoğlu, "Bir yıldır büyük bir gururla komuta ettiğim güzide kahraman komandoların yetiştiği, kartal yuvası, komandoların göz bebeği ve yuvası olan Eğirdir Dağ Komando Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görev yapmanın gururunu, buradan ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

"Değerli silah arkadaşlarım" diye konuşmasını sürdüren Ekizoğlu, şöyle konuştu: "Sizlerle çalışmaktan duyduğum gururu asla unutmayacağım. Dağ Komando Okulu'na bağrını açmış, sevgisini her zaman gösteren Eğirdir halkına teşekkür ediyorum. Gönlümün bir parçasını burada bırakarak gidiyorum."

Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı'na atanan Tuğgeneral Yıldırım Güvenç de, Eğirdir Dağ Komando Okulu'nun öneminden şöyle bahsetti: "Eğirdir Dağ Komando Okulu Merkez Komutanlığı'na atanmanın onur ve gururunu yaşıyorum. Kendisini yakından tanıdığım değerli silah arkadaşım Serdar Ekizoğlu'ndan görevi devralmanın gururunu yaşıyorum. Hayatımı yüce devletimizin bölünmez bütünlüğüne adamış bir asker olarak görevimi en iyi şekilde icra edeceğim."

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu da, Tuğgeneral Serdar Ekizoğlu'na Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı hizmet anısını takdim etti. Ekizoğlu ve Güvenç'e yeni görevlerinde başarılar dileyen Korgeneral Ceylanoğlu, "Devir-teslim törenlerinde büyük heyecan yaşanıyor. Serdar Ekizoğlu, haklı gururunun heyecanını yaşıyor. Kendini kutluyorum. Göreviniz süresinde huzurlu bir ortam sağladınız" dedi.

Tuğgeneral Güvenç'in Tümgeneralliğe terfi ettiğini belirten Ceylanoğlu, "Teslim aldığınız görevi en iyi şekilde icra edeceğinize inanıyorum" diye konuştu.

(OB-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title