Haberler

Egiad' Dan AB Uyarısı

Ege Genç İşadamları Derneği (Egiad) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, 8 Kasım'da Açıklanan İlerleme Raporu Sonrasındaki Gelişmelerin Kaygı Verici Olduğunu Belirterek, ''avrupa Birliği'nin Kıbrıs Gibi Ulusal Bir Davada Türkiye'nin Duyarlılığını Yeterince Anlayabildiğini Söylemek Mümkün Değil...

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, 8 Kasım`da açıklanan İlerleme Raporu sonrasındaki gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirterek, ``Avrupa Birliği`nin Kıbrıs gibi ulusal bir davada Türkiye`nin duyarlılığını yeterince anlayabildiğini söylemek mümkün değildir. AB`nin Türkiye`yi Ek Protokol ile ilgili taahhütleri yerine getirmeye zorlaması bir siyasi şantajdır`` dedi.

Yıllardır ekonomik ambargo altındaki KKTC`nin mali yardımlardan yararlanmasını belirli şartlara bağlamanın büyük bir haksızlık olduğunu dile getiren Elmasoğlu, ``İzolasyonların kaldırılması gibi insani ve haklı bir talebi bile dikkate almadan Kıbrıs Rum Kesimi`ne uygulanan ulaşım ve serbest dolaşım ile ilgili kısıtlamaları kaldırmasını Türkiye`den beklemek anlaşılmaz bir tutumdur`` diye konuştu.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, AB`nin Kıbrıs konusunu adeta bir ön koşul gibi ileri sürmesinin çözüme yönelik sürece zarar vereceğini belirtti. EGİAD`dan yapılan açıklamada, Türkiye`nin asla daha fazla tek taraflı taviz veremeyeceği vurgulanarak, müzakerelerin durdurulması tehtidinin AB`nin Türkiye`ye yönelik yeni bahane arayışlarından biri olduğuna dikkat çekildi.

Müzakere sürecinin siyasi bir anlam taşımadığını ve teknik bir tarama niteliğinde olduğunu belirten Elmasoğlu şöyle devam etti: ``AB bilinçli olarak apayrı iki konuyu birbirine bağlamaya çalışıyor. Eğer Ek Protokolün uygulanması ile ilgili olarak 17 Aralık sürecinde bizim bilmediğimiz bazı sözler verildiyse hükümet bunu millete açıklamalıdır. Eğer böyle bir taahhüt yoksa Türkiye kararlı bir duruş sergilemeli ve tüm kesimler hükümete bu konudaki mücadelesinde destek vermelidir. Türkiye, Kıbrıs`a endeksli bir müzakere sürecini kabul edemez. Aralık`taki toplantı öncesinde karşılaşabileceğimiz bazı olumsuz durumlara ve oldu bittilere karşı TBMM bu konuda özel bir oturum yaparak izlenecek politikayı belirlemelidir.``

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, Türkiye`nin geçen dönemde iyi niyetle ve büyük bir kararlılıkla gerçekleştirdiği reformların görmezden gelinemeyeceğini söyleyerek, AB`nin Türk halkının sabrını zorlamaya başladığını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title