Haberler

Egemen Bağış'ı Kızdıran Wikileaks Sorusu

Bağış'ı Kızdıran Wikileaks Sorusu

Bağış: "AB sürecinde 45 yılda arpa boyu yol gidemeyen Türkiye'nin, müzakereleri başlatıp 13 faslını açan bir iktidar varken, bana tutup ta bilmem neredeki kriptodaki bilgide şöyle diyor siz böyle demiştiniz diye sormanızı ben abesle iştigal olarak kabul ederim"

Basın toplantısında konuşan Topbaş da Haydarpaşa yangını ile ilgili açıklamalar yaptı

Wikileaks internet sitesinde yayınlanan gizli belgelerde yer alan ?Türkiye'nin AB üyeliği zor" bilgisi ve kendisinin, "Burnuma Türkiye'nin AB'ye giriş kokuları geliyor" sözleri hatırlatılan Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, "AB sürecinde 45 yılda arpa boyu yol gidemeyen Türkiye'nin, müzakereleri başlatıp 13 faslını açan bir iktidar varken, bana tutup ta bilmem neredeki kriptodaki bilgide şöyle diyor siz böyle demiştiniz diye sormanızı ben abesle iştigal olarak kabul ederim"

Brüksel'de düzenlenen Avrupa Parlamentosu'nda İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti ilan edilmesiyle ilgili sertifikayı alan Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay ve beraberindeki heyet yurda döndü. Brüksel dönüşü Devlet Bakanı Bağış ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SORUYA SİNİRLENDİ

Bir gazetecinin Wikileaks'de yayınlanan iddialar ilgili sorulan soruya sinirlenen Devlet Bakanı Bağış, "Türkiye ile ilgili 9 Kasım günü Avrupa Birliği komisyonu bir ilerleme raporu yayınladı ve bu rapor 1998 yılından bu yana yayınlanan 13 ncü ilerleme raporu. Geçmiş yıllarda yayınlanan ilerleme raporlarında ülkemizdeki faili meçhul cinayetlerin listesi, işkence gören aydınların, siyasetçilerin, gazetecilerin listesi, fikirlerinden dolayı gözaltına alınan düşünürlerin listesi yayınlanırken artık ilerleme raporlarında yayınlanıyordu. Şimdi ise Avrupa Birliği komisyonu 33 faslın 33'nde de ilerleme kaydedildiğini itiraf ediyor. Türkiye'nin AB sürecine en endişeli yaklaşan Almanya'nın Cumhurbaşkanı'nın 'Türkiye'nin AB üyeliği Avrupa'nın çıkarınadır' diye açıklama yapmışken, Fransa'nın Devlet Başkanı, Türkiye yapacağı ziyaretin hazırlıklarını gerçekleştirirken AB üyesi bir çok ülkenin bu güne kadar 13 faslın açılışında oy birliği ile 27 ülkenin 27 sinin oy birliği ile fasılları açarken siz bana falan bir web sayfasının falan sitesinde falan bir uydurma bilginin daha gerçekçi olduğunu soracak değilsiniz." diyerek yanıtladı.

RAPOR ELİME ULAŞMADI

Haydarpaşa garının çatısında çıkan yangın ile ilgili olarak bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yangın ile ilgili kendisine bir rapor gelmediğini söyledi. Topbaş konuşmasına şöyle devam etti. "İstanbul'un en önemli eserlerinden biri Haydarpaşa garının çatı yangınını hepimiz takip ettik. İtfaiyemiz anında müdahale etti. Bu müdahaleden dolayı çatının bir bölümü yandı ve diğer katlarda bir problem olmadığı söylendi. Kesin rapor henüz elimize ulaşmadı. Bununla ilgili mutlaka sonuç açıklanacaktır. Bu tip yapılardaki müdahalelerde çok daha hassas davranılması ve dikkat edilmemesi gerekmekte, ihmal yapılmaması gerekmekte. Biz bununla ilgili sonuç elimize geçtiği zaman daha net şeyler söyleyebiliriz. Restoresi yeniden yapılacaktır ama bu tip olayların yeniden yaşanmaması için tedbirlerin önden alınması gerekmektedir."

İSTANBUL DAHA İYİYE GİDECEK

Avrupa Parlamentosu'nda bir çok toplantıya katıldığını ancak dünkü toplantıyı gururla izlediğini belirten Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, "İstanbul sevdalısı olduğunu her vesile ile dile getiren Sayın Başbakanımız verdiği destekle İstanbul ödül üstüne ödül alıyor. Biliyorsunuz 2010 yılı İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti seçilmesinden sonra İstanbul'un kültür alt yapısı ile ilgili çok önemli çalışmalar oldu halen bu çalışmalar devam ediyor. Şimdi İstanbul 2012 Avrupa Spor başkenti ilan edilmesi ile birlikte İstanbul'da spora verilen önemde daha da artacak. ve vereceğimiz destekle İstanbul Avrupa'nın gelmiş geçmiş en başaralı spor başkenti olmasını sağlayacağız. İstanbul tarihte Roma İmparatorluğuna, Bizans İmparatorluğuna, Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yaptı bugün Avrupa'ya kültür başkentliği yapıyor. İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı bugün Dünya yerel yönetimler birliği başkanı, İstanbul'un efsanevi başkanlarından bir tanesi bugün sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin değil dünya vicdanın sesi haline geldi. İstanbul her geçen gün daha iyiye doğru gidecek. Ben yola çıkmadan evvel bize ulaşan bilgiyi paylaşmak istiyorum. Bir ekonomist dergisinde yer alan analizde 150 dünya şehrini incelemişler ve ekonomi kalkınmada hem ekonominin büyümesi hem istihdamının artması hem de yatırımların artması alanında İstanbul dünyanın en başarılı şehri ilan edildi. İşte merkezi yönetim ile yerel yönetimler el ele verilince doğru yönetilince gerçekten iş birliği yapılınca neler ortaya çıkıyor görüyoruz. Ben Avrupa Parlamentosunda çok toplantıya katıldım ama en gurur duyduğum toplantılardan bir tanesi dün akşamki oldu." dedi.

BUNU HAKETTİK

İstanbul'un sporla özleştirildiği bir kent haline geleceğinin altını çizen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise şunları söyledi. "Gerçekten İstanbul adına yeni bir paye var. Biz bu payeyi hak ettik. İstanbul Türkiye ye karşı değil Dünya ya karşı sorumlu bir kent. Özellikle 2010 Avrupa Kültür Başkenti payesi bitmeden arkasından 2012 Avrupa Spor Başkenti verilmesi çok anlamlı. 7'den 70'e herkesin spor yaptığı ve herkesin sporla buluştuğu, sporla yaşamını özleştirdiği bir şehir haline getirmek hedefimizdir. Artık şehirli ve sağlıklı bir kent ve sağlıklı yaşam adına sportif alanların daha yaygın olarak bu hizmeti sunacağız. İstanbul ve Türkiye olan ilgi giderek artmakta buda bize onur verici. Artık dünyada alınan kararları uygulayan bir şehir değil dünyanın uygulamasını istediği kararların alındığı bir şehir haline geldik."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title