Haberler

Egeli Tekstil İhracatçıları Yeni Yönetimlerini Seçti

Ege İhracatçı Birlikleri'nde Seçim Maratonu Başladı. İlk Genel Kurulunu Yapan Sektör, Türkiye'nin İhracatta Lokomotif Sektörlerinden Tekstil Oldu. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği 2007 Yılı Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu'nda Bugün Yapıldı.

Ege İhracatçı Birlikleri'nde seçim maratonu başladı. İlk genel kurulunu yapan sektör, Türkiye'nin ihracatta lokomotif sektörlerinden tekstil oldu. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği 2007 yılı seçimli genel kurul toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu'nda bugün yapıldı.

Genel Kurul'da yapılan seçim sonrasında mevcut yönetim kurulundan 7 firma yerini korurken, Akça Holding A.Ş. ve Mayteks Örme Sanayi ve Ticaret A.Ş. yönetim kurulunun yeni üyeleri oldu. Tariş Yağlı Tohumlar ve Pamuk Birliği yeni yönetimde yer almazken, Pergamon- Status Dış Ticaret A.Ş. yeni yönetimde yedek üye olarak yer aldı.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, "Ekoten Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Pagmat Pamuk Tekstil Gıda San. Tic. A.Ş., Söktaş Tekstil San. Tic. A.Ş., Bora Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Pagysa Pamuk Gıda Yerli Ürünler Ticaret San. A.Ş., Akça Holding A.Ş., Uçak Tekstil Turizm İth. İhr. San. ve Tic. A.Ş. ve Mayteks Örme Sanayi ve Ticaret A.Ş." firmalarından oluştu. Denetim Kurulu'na; Örünler Tekstil San. Tic. Adi Ort. ve Uz Pamuk Tic. Tekstil San. A.Ş. firmaları seçildi.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu'na seçilen firmalar bir ay içerisinde temsilcilerini bildirecekler ve Yönetim Kurulu oluşmuş olacak. Yönetim Kurulu oluştuktan sonra kendi içinde görev dağılımını yapacak.

ALIM HEYETİ ORGANİZASYONLARINI ARTIRACAĞIZ Tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin son iki yılının zor geçtiğini söyleyen Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, zor koşullara rağmen ihracatı artırmayı başardıklarını söyledi. 2006 yılında 259 milyon 849 bin dolar ihracat yaptıklarını belirten Ünlütürk, "2007 yılı sonunda bu rakamı yüzde 14'lük artışla 296 milyon 166 bin dolara ulaştık. 2008 yılının 01 Ocak- 15 Haziran döneminde ise 138 milyon 555 bin dolarlık ihracat yaptık. Değerli YTL ve rekabet baskısına rağmen bu başarıyı gösteren firmalarımızı kutlamak lazım" diye konuştu.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ile ortaklaşa İtalya'dan "Alım Heyeti Organizasyonu" gerçekleştirdiklerini anlatan Ünlütürk, sözlerine şöyle devam etti: "Yine ortaklaşa bu yıl sonuna doğru İngiltere ya da Hollanda'ya yönelik Alım Heyeti organizasyonu gerçekleştireceğiz. Alıcılar, konfeksiyon, iplik, kumaşı bir arada bulabildikleri ortamları tercih ediyor. Hazır paket olarak nitelendirebileceğimiz bu organizasyonla alıcılarda bir taşla iki kuş vurmuş oluyorlar." Firmaların Ar-Ge çalışmalarını tekrar organize eden ARGE Yasası'nın çıktığını da hatırlatan Ünlütürk, sözlerini şöyle tamamladı: "Arge yasası çıktı ancak bu 50 ve üstü arge personeli barındıran firmalara yönelik çıktı. Tekstil ve konfeksiyon sektöründe bu sayıda Arge elemanı çalıştıran firma yok. Arge konusunda tekstil sektörüne ayrıcalık isteyeceğiz. Doğuda üretim yapan tekstilci enerji girdisi ve istihdam vergileri konusunda teşvik sağlanıyor. Biz batıdaki firmalar hem doğu ile hem de Avrupa ile rekabet edebilmemiz için Arge teşviklerinden faydalanmamız şart" diye konuştu.

(YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title