Haberler

Egeli Akademisyenler 'Rektörle Akşam Çayı'nda Buluşuyor

Güncelleme:

Öğrencilerle kurulan gönül bağının benzerini üniversitenin akademisyenleri ile de geliştirmek amacıyla "Rektörle Akşam Çayı" etkinlikleri başlatıldı.

Üniversite bünyesindeki fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitülerde görev yapan akademisyenlerin bir araya gelerek yakından tanışmaları ve Ege Üniversitesi için fikirler üretmelerini amaçlayan "Rektörle Akşam Çayı"nda ilk buluşma EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın ev sahipliğinde yapıldı. Prof. Dr. Budak, multidisipliner projelerin üretilmesi için buluşmanın önemli olduğunu söyledi.

Ege Üniversitesi Rektörü olarak atandıktan sonra farklı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Necdet Budak, kısa sürede, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin gönlünü kazandı. Ege Üniversitesi mensuplarının aidiyet bağını güçlendirmek ve kurum kültürünü geliştirmek isteyen Prof. Dr. Budak, 'Rektörle Akşam Çayı' adlı projeyi hayata geçirdi. İlk buluşma, EÜ Rektörlük Yerleşkesi'ndeki Dr. Yavuz Özkol Sosyal Tesisleri'nde Prof. Dr. Budak'ın ev sahipliğinde yapıldı. Buluşmaya, farklı fakülte, meslek yüksekokulu ve enstitüde görev yapan 40 akademisyen katıldı. Her fakülteyi en az iki kez ziyaret ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Budak, "Üniversitemizde bin 908 öğretim üyesi görev yapıyor. Çok ciddi bir akademik kadromuz var, bu önemli bilgi birikimi olduğunu gösteriyor. Fakülteler arasında multidisipliner anlamda çalışmalara imza atabilecek akademisyenlerin birbirlerini daha yakından tanımasını istiyorum. Bir program çerçevesinde öğretim üyelerimizi bir araya getirme kararı aldık. Bu etkinliği 40'ar kişilik gruplarla yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"ÖNCE GÖNÜL BAĞI KURULMALI"

Ege Üniversitesinin 'araştırma üniversitesi' olabilmesi için neler yapılması gerektiğiyle ilgili fikir alışverişinde bulunmanın yanı sıra nasıl daha iyi 'Egeli' olunabileceğini de tartıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Necdet Budak, "İlk önce gönül bağını bu toplantılarla güçlendiriyoruz. Aynı masaya oturan 10 öğretim üyesi birbirini tanımıyorsa, bu, üniversite yönetiminin sorumluluğudur diye düşünüyorum. Eğer biz bunu ortadan kaldırırsak, işin yüzde 50'sini çözmüş oluruz. Daha sonra proje ve hedeflerimize konsantre olup yolumuza devam edeceğiz. Bölgeye, ülkeye, topluma daha fazla hizmet edeceğiz diye düşünüyorum. Bir hocamız 37 yıldır görev yaptığını daha önce rektörü 2 veya 3 kez gördüğünü, ancak son 3 ay içinde en az 5-6 kez gördüğünü söyledi. Ben 24 saat kampüsteyim, daha yaşanılabilir bir kampüs için hocalarımızla sık sık buluşup fikir alışverişinde bulunuyorum. Bin 908 öğretim üyemiz var, her birinin elini tek tek sıkacağım ve her biriyle tek tek sohbet edeceğim. İşte şu an onu yapıyoruz. Üniversitelerde iki parametre var, öğrenci ve öğretim üyesi, öğrencilerle de öğretim üyeleriyle de bir araya geliyorum. Çünkü biri olmadan diğerinin olma gibi bir durumu yok" diye konuştu.

ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN TAM DESTEK

Buluşmaya katılan öğretim üyeleri Rektör Prof. Dr. Necdet Budak'a teşekkür etti, desteklerini iletti. EÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altan Lök, "Daha önce bu tarz bir davetle karşılaşmamıştım. Belirlenen gündem maddeleri çok yerindeydi ve fikirlerimizi söyledik. Bu çalışmalarla üniversitemizi bir üst basmağa taşıyacağımızı düşünüyorum" dedi. Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Murat İnceoğlu, "Ulaşılabilir Rektör Hocamıza minnettarız. Her zaman görüş ve düşüncelerimizi söyleme fırsatı veriyor. Bu organizasyonla da birbirimizi tanıyıp küçük dokunuşlar yaptık" diye konuştu. Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neriman Soğukpınar, "Toplantı çok keyifliydi çok yakın olmamıza rağmen akademik çalışmalar içinde bulunan arkadaşlarımızı tanımadığımızı fark ettik. Gelecekte ne tür çalışmalar yapabiliriz diye konuştuk" dedi. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Ayhan Çalışkan ise "Alışkın olmadığımız bir etkinlik. Farklı fakültelerden hocalarımızla tanışıp beyin fırtınası yapma şansı yakaladık. Düşüncelerimizi paylaştık" diye konuştu. Buluşma sonunda Rektör Budak ile öğretim üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Necdet Budak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title