Haberler

Ege Sanayicileri Petkim'de Yatırım Bekliyor

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Petkim İhalesinin Ardından, Türkiye İçin Büyük Önem Taşıyan Petrokimya Sektöründe Geciken Yatırımların Zaman Kaybedilmeden Yapılmasını Beklediklerini Belirtti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Petkim ihalesinin ardından, Türkiye için büyük önem taşıyan petrokimya sektöründe geciken yatırımların zaman kaybedilmeden yapılmasını beklediklerini belirtti.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın Petkim'in özelleştirilmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Petkim için yapılan ihalede kuruluşun değerini bulduğunu ifade etti. Taşkın, "Türkiye için büyük önem taşıyan petrokimya alanında ülkemizin hammadde ihtiyacının üçte birini karşılayan tesiste özelleştirmenin tamamlanamaması nedeniyle son 10 yıldır gerekli pek çok yatırım yapılamıyor" diye konuştu.

Taşkın, Türkiye için büyük önem taşıyan petrokimya sektöründe geciken yatırımların zaman kaybedilmeden yapılmasını beklediklerini belirtti.

PETROKİMYA SEKTÖRÜ GELİŞMEYE AÇIK

Türkiye'nin petrokimya ürünleri ihtiyacının üçte ikisini yurtdışından ithal ettiğine işaret eden Taşkın, yapılacak yatırımlarla birlikte kaybedilen zamanın ve dövizin telafi edilmeye başlamasını arzu ettiklerini söyledi. Taşkın, petrokimyanın dünyada ve Türkiye'de geleceğe damgasını vuracak sektörlerden biri olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de petrokimya sektörünün geleceği açıktır. Petkim ve Tüpraş'ın bulunduğu Aliağa'da bu sektörde gelişmeye açıktır. Şimdi bu iki dev tesisimiz yakınındaki organize sanayi bölgemiz kimya fabrikaları ile dolacak. Aliağa Türkiye'nin kimya üssü olacak. Bu bakımdan yatırımı düşünenlerin de hızlı hareket etmesini öneriyoruz. Çünkü yakında yer kalmayacak."

PETKİM LİMANI İHRACATTA ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

Petkim'in özelleştirilmesinin sadece bir petrokimya tesisisin satışı olmadığını belirten Taşkın, Petkim Limanı'na da dikkat çekti. Taşkın, "Petkim'in limanı da İzmir ve Ege'nin ihracatı için İzmir Limanı ile birlikte başlıbaşına bir özellik. Özelleştirmeyle bu liman da ihracatta önemli rol oynayacak" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title