Haberler

Ege Denizi'ndeki Yasa Dışı Göçle Mücadele

İZMİR(AA) - İzmir'in Çeşme ilçesinde göçmenlerin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmasına organizatörlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Çeşme KOM Grup Amirliğine bağlı polis ekiplerinin yaptığı operasyon kapsamında gözaltına alınan İ.Y. (21), Y.K. (27) ve F.D'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerin verdikleri ifadelerde, Irak uyruklu Y.H'nin de (35) organizatör olduğunu belirtmeleri üzerine Y.H. de gözaltına alındı.

Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Y.H'nin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Çeşme KOM Grup Amirliğine bağlı polis ekipleri, İzmir-Çeşme karayolu Alaçatı girişinde bir öncü otomobil ve bir kapalı kasa kamyoneti durdurmuş, kamyonette yapılan kontrolde, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 32 Suriye, 1 Irak uyruklu göçmen ile çok sayıda can yeleği ve erzak tespit etmişti.

Olayda, göçmenlerin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmasına organizatörlük yaptıkları iddiasıyla İ.Y, Y.K. ve F.D. gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Çeşme Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title