Haberler

Ege Denizi'nde Göçmen Dramı

Güncelleme:

Maden Adası açıklarında denizde kaderine terk edilmiş halde bulunan göçmenler, ölümden kurtarıldı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Maden Adası açıklarında denizde kaderine terk edilmiş halde bulunan 71 kaçak göçmen, Ayvalık Sahil Güvenlik ekiplerince ölümden kurtarıldı.

Sabah saat 07.30 sıralarında devriye gezen Sahil Güvenlik botları, Yunanistan ile Türk karasularının sınır noktasında, aralarında 10 çocuk ve 6 kadın olan toplam 29 kaçak göçmeni denizde kaderine terk edilmiş halde buldu. Soğuk ve şiddetli yağmurun altında bir zodyak botunda kaderine terk edilen göçmenlerin ekiplere, 40 kişilik bir göçmen grubunun daha kayıp olduğunu belirtmesi üzerine, Ayvalık Sahil Güvenlik botları Ege sularında arama çalışması başlattı.

Yapılan aramaların ardından öğleden sonra saat 15.00 sıralarında, içinde 42 kaçak göçmenin bulunduğu ikinci zodyak botu da bulundu. Soğuk hava koşullarında, şiddetli yağmurun altında insan tacirleri tarafından Yunanistan kara suları sınırında kaderlerine terk edildiği sanılan, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan göçmenleri bulan Yunan botlarının da insanlıktan uzak davranışlar sergilediği iddia edildi.

Çoğunluğu Afganistan, Pakistan, Burma ve Filistin'den olmak üzere toplam 71 göçmenin arasında İngilizce bilen Beşar ismindeki Afganistanlı, 2 Yunan botunun kendilerini tam sınır karasularda durdurduğu ve üzerinde bulundukları zodyaklarını bıçakla patlatmaya çalıştıklarını söyledi. Fotoğraflarının çekilmesini istemeyen genç göçmen, Yunan askerlerinin henüz 6 aylık Amina adındaki bebeği denize attığını iddia ederek, "Minik kız suda çırpınırken, annesi güç bela dengede durmaya çalıştığımız zodyakta sinir krizleri geçirdi. Ben suya atlayıp, minik bebeği kurtardım. Su buz gibiydi. Yaşadıklarımız kabustan farksızdı" dedi.

POLİSLER KENDİ ÇOCUKLARININ KIYAFETLERİNİ GİYDİRDİ

Ege Denizi'nin soğuk sularında, soğuk havada 2 ayrı botta hayatta kalma mücadelesi veren 71 göçmene, tüm umutlarının tükendiği sırada Ayvalık Sahil Güvenlik botları imdada yetişti. Sahil Güvenlik ekipleri sabah 29, öğleden sonra da 42 göçmeni kurtararak, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Göçmenlerin tamamının üstlerindeki kıyafetlerinin sırılsıklam olması nedeniyle harekete geçen emniyet mensupları, evlerindeki kendi giydikleri kıyafetlerle, çocuklarının elbiselerini çoğunluğu çocuk ve kadından oluşan kaçak göçmenlere verdi. 3 gün boyunca hiçbir şey yemedikleri öğrenilen göçmenlerin karınlarını doyuran ve onlara kendi evlerindeki elbiselerini veren polis memurlarının bu davranışı, vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Kaçak göçmenler, daha sonra sağlık kontrolü için Ayvalık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Aralarında 6 aylık bir bebek ile 5, 6, 8, 10 yaşları arasında değişen yaklaşık 20 çocuğun bulunduğu gruba, sağlık ekibi ve hemşireler tarafından bir süredir yiyip içmedikleri için dikkatli şekilde meyve suları içirildi. Kaçak göçmenlerin sık sık polis ve sağlık ekiplerine teşekkür ettiği gözlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Ege Denizi Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title