Haberler

Ege Denizi'nde 3 Günde 121 Kaçak Kurtarıldı

Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışması sonucu yılbaşından bu yana yakalanan kaçakların sayısı 543'e yükseldi.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekiplerince 3 günde İzmir, Çanakkale ve Aydın'da 121 kaçak kurtarıldı.

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sahil Güvenlik ekiplerince icra edilen devriye görevi esnasında 22 Şubat'ta Karaburun açıklarında lastik botta 4'ü kadın, 15 Eritre, 13 Suriye, 5 Afganistan, 3 Myanmar, birer Filistin ve İran uyruklu 38 kaçak kurtarıldı.

Çanakkale Kadırga Burnu açıklarında da lastik botta tespit edilen göçmen grubuna yönelik arama kurtarma faaliyeti sonucu, 8'i çocuk, 4'ü kadın 28 Afganistan uyruklu kaçak jandarmaya teslim edildi.

23 Şubat'ta ise Karaburun açıklarında lastik botta 18 Afganistan, 16 Suriye, 3 Myanmar ve 1 Eritre uyruklu 38 kaçak kurtarıldı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarındaki lastik botta ise 3'ü kadın 10 Eritre ve 5 Suriye uyruklu 15 kaçak jandarmaya teslim edildi. Kuşadası açıklarında jet skide Yunan karasularına kaçmaya çalışan 2 Suriye uyruklu kaçak ile bir göçmen kaçakçısı yakalandı.

Yılbaşından bu yana Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı sorumluluk sahasındaki 24 olayda, 543 yasa dışı göçmen ile 4 göçmen kaçakçısı yakalandı. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Çanakkale Filistin Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title