Haberler

Ege'de koronavirüse karşı dezenfeksiyon çalışmaları yoğunlaştırıldı

Koronavirüs önlemleri kapsamında Ege illerinde vatandaşın toplu bulunduğu yerlerde dezenfeksiyon çalışmalarına hız verildi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında Ege illerinde vatandaşın toplu bulunduğu yerlerde dezenfeksiyon çalışmalarına hız verildi.

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi ekipleri, okullar, turistik tesisler ve ibadethaneler ile metro, yolcu gemisi, otobüs ve tramvayda dezenfeksiyon yaptı. Kentte bazı istasyon ve duraklara el dezenfektan makineleri yerleştirildi.

Kentteki üniversite yerleşkelerinde de derslikler, yemekhane, kütüphane ve spor tesisleri dezenfekte ediliyor.

Aydın'da belediye girişine termal kamera

Aydın'da camiler ve vatandaşların yoğun bulunduğu alanlarda dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyeye girişlerde termal kameralı önlem alındı. Vatandaşlar, sağlık ekiplerinin takip ettiği termal kameralardan geçerek binaya giriyor.

Didim ve Efeler ilçelerindeki Sevgi Evleri ile Yaşlı Barınma Evleri'ne dışarıdan ziyaretçi girişi yasaklandı.

Şehir Tiyatrosunca 23-29 Mart'ta düzenlenmesi planlanan Dünya Tiyatro Haftası etkinlikleri başta olmak üzere tüm gösteriler ve faaliyetler ertelendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, salgınla mücadelede hızlı karar almak ve bunları uygulamak için "Salgın Hastalıklarla Mücadele Kurulu" oluşturulduğunu belirtti.

Çerçioğlu, salgının yayılmaması için alınan önlemleri sıkılaştırdıklarını kaydetti.

Manisa'daki camilerde cuma namazı öncesi virüs tedbiri

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince, cuma namazı öncesi, başta tarihi Hatuniye, Muradiye ve Sultan camileri olmak üzere kent merkezindeki camilerde temizlik ve dezenfeksiyon çalışması yapıldı.

Hatuniye Camisi imamı Hayrettin Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının kararı doğrultusunda gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, "Tedbir bizden takdir Allah'tan. Hassasiyet göstermemiz konusunda hutbemizde cemaatimizi de uyaracağız." dedi.

Vatandaşlardan Cavit Özden de camilerdeki dezenfeksiyon işleminin koronavirüse karşı duyarlılığı artırdığını ifade etti.

Denizli'deki çalışmalarla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da koronavirüse karşı ilave tedbirler aldıklarını, tüm kamusal ortamların dezenfekte edildiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Koronavirüs Ege Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title