Haberler

Ege'de iş dünyası temsilcileri, kısa çalışma ödeneği desteğinin uzatılmasından memnun

Güncelleme:

Ege'de iş dünyası temsilcileri, kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Ege'de iş dünyası temsilcileri, kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, AA muhabirine, salgın şartları altında geçen bir yıllık süreç içinde sektörlerin ayakta kalması ve çalışan kesimin hayatını idamesine en önemli katkıyı sağlayan desteklerden birinin kısa çalışma ödeneği olduğunu ifade etti.

Kısa çalışma ödeneğiyle hem işveren hem de çalışanların işine sahip çıkma olanağı bulduğunun altını çizen Özgener, şunları kaydetti:

"Kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla kısıtlama tedbirlerinin hafiflemesine sevinirken bir yandan ne yazık ki vaka sayıları tırmanışa geçti. Pandemi şartlarının aynı şekilde devam ettiği bir durumu deneyimlemeye başladık. Bu nedenle kontrollü normalleşme sürecinde sonlandırılan kısa çalışma ödeneğinin sürdürülmesini talep etmiştik. Bu çerçevede, kısa çalışma ödeneğinin tüm sektörler için haziran sonuna kadar uzatılmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ederiz. Bu haklı talebimizi olumlu değerlendirmesiyle iş dünyası yeniden moral buldu."

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da kısa çalışma ödeneğinin uzatılması konusundaki taleplere duyarsız kalınmadığını belirterek, "Çok hayırlı bir karar oldu. Umarım salgın tez zamanda biter veya etkileri azalır da kısa çalışma ödeneğine ihtiyaç duyulmaz." dedi.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de ödeneğin işverenlerin mali yükünü hafifleterek firmaların ayakta kalabilmesine destek sağladığına vurgu yaptı.

Alınan uzatma kararının hem çalışanlar hem de işverenler açısından son derece olumlu bir haber olduğunun altını çizen Kestelli, "Bu zorlu süreçte, eldeki imkanların çalışan ve üreten kesimler lehine kullanılmasının toplumsal huzurun korunmasında önemli rolü olduğuna inanıyor ve kısa çalışma ödeneği için belirlenen yeni sürenin sonunda aşılamada da belli bir noktaya ulaşıp ülke olarak salgının olumsuz etkilerini tamamen geride bırakabilmeyi diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise bazı sektörlerin ayakta kalabilmesi için bu ödeneğe ihtiyacı olduğunu aktardı.

Yaşanan sorunun Türkiye'ye özgü olmadığını belirten Eskinazi, "Dünya genelinde yaşanan bir süreç. O nedenle dünya, salgın aşılamasında yüzde 70 seviyesinin üzerine çıkıp pandemiyi kontrol altına alana kadar kısa çalışma ödeneği desteğine ihtiyaç var. Hepimizin beklediği bir karardı. Bu karardan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Ege Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title