Haberler

Ege'de Eğitim ve Tatbikat Uçuşlarına Müdahaleler

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan'a Ait Uçakların Dün 2 Defa, Önceki Gün İse 5 Defa Ege Denizi'nin Uluslararası Hava Sahasında Eğitim Uçuşu Yapan Türk Uçaklarına Önleme Yaptığını Bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan'a ait uçakların dün 2 defa, önceki gün ise 5 defa Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk uçaklarına önleme yaptığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan eğitim ve tatbikat uçuşlarına müdahalelere ilişkin duyuruda, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-16 kollarına dün Yunanistan'ın Limni ve Tanagra meydanlarından kalkan M-2000 ve F-16 uçakları tarafından Sakız Adası güneyi ve batısında 2 defa önleme gerçekleştirildiği belirtildi.

Duyuruda, eğitim uçuşu yapan Türk F-16 kollarına 11 Haziran 2007 günü de Midilli Adası'nın güney ve güneybatısında Yunanistan'ın Tanagra ve Limni meydanlarından kalkan M-2000 ve F-16 uçakları tarafından 2, Limni Adası'nın güneyinde Yunanistan'ın Limni meydanından kalkan F-16 uçakları tarafından 1 ve Sakız Adası'nın güney ve güneybatısında Yunanistan'ın Skiros ve Larissa meydanlarından kalkan M-2000 ve F-16 uçakları tarafından 2 kez önleme yapıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title