Haberler

Ege'de 69 Türde 200 Bin Kuş Sayıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Aydın, Muğla, İzmir ve Manisa'daki 22 sulak alanda 69 farklı türde 200 bini aşkın kuş sayıldığını söyleyerek bu kuş türlerinin doğa turizmine büyük bir katkı sağladığını ifade etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Aydın, Muğla, İzmir ve Manisa'daki 22 sulak alanda 69 farklı türde 200 bini aşkın kuş sayıldığını söyleyerek bu kuş türlerinin doğa turizmine büyük bir katkı sağladığını ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından 30 Ocak ve 20 Şubat tarihleri arasında müdürlük, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gönüllü kuş gözlemcileri tarafından kuş sayımı yapıldı. Aydın, Muğla, İzmir ve Manisa'daki 22 sulak alanda yapılan kuş sayımında 69 farklı türde 200 bin 79 adet kuş tespit edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, bu kuş türlerinin büyük bir turizm potansiyeli olduğunu belirterek, Ege Bölgesi'nin sulak alanlarının turizme katkı sağladığına dikkat çekti. Bölge Müdürü Bayrak, "Manisa'da Marmara Gölü, Demirköprü Barajı, İzmir'de Gediz Deltası, İzmir Körfezi, Bakırçay Deltası, Çaltılıdere, Güzelhisar Deltası, Yeni Şakran, Tahtalı Barajı, Belevi Gölü, Küçük Menderes Deltası, Kutlu Aktaş Barajı, Bademli Koyu ve Alaçatı, Aydın'da Bafa Gölü, Büyük Menderes Deltası, Avşar Gölü ve Azap Gölü, Muğla'da ise Köyceğiz Gölü, Dalyan, Milas Tuzla Gölü, Milas Güllük Deltası'nda sayım yapıldı. Kuşların en çok yaşadığı yerler ise Gediz Deltası, Marmara Gölü, Büyük Menderes Deltası ve Bafa Gölü oldu. Sayımlarda en çok sakarmeke ve flamingo türleri ile karşılaşıldı" dedi.

2015 yılında 199 bin 975 adet kuş sayıldığını hatırlatan Bayrak, Ege'nin kuş cenneti olduğuna dikkat çekerek yasa dışı avlanma yapılmamasını istedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Aydın İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title