Haberler

Ege Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı

Ege Belediyeler Birliği meclis toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı.

Toplantıda Bornova'nın eski belediye başkanlarından Cengiz Bulut, Belediye Başkanları Derneği hakkında bilgi verdi. Dernekte Konak'ın eski belediye başkanlarından Ahmet Sarışın, Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığını, 72 üyeleri bulunduğunu belirten Cengiz Bulut, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da Hisarönü'ndeki eski belediye binasından derneğe yer verdiğini ifade etti.

Milletvekilleri ve belediye başkanları arasında özlük hakları bakımından çok büyük farklar olduğunu, dernek olarak eski belediye başkanlarının özlük hakları için mücadele edeceklerini belirten Bulut, şunları söyledi:

"Derneğin onursal başkanlığına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu getirmek istiyoruz. Burhan Özfatura da dahil birçok belediye başkanı bizimle birlikte. Kimsenin bizi belediye başkanlığından sonra bir cüzzamlı gibi kenara atmasını istemiyoruz."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuşmasında "Sorumluluk açısından bakıldığında belediye başkanlığı görevi bittikten sonra en fazla başkanların başı ağrıyor. Çünkü onlar icra makamında görev alıyorlar. Görev bittikten sonra yargılar devam ediyor. İş yapmak için göre yapıyoruz ama soruşturmalar yargılar devam ediyor. Belediye başkanlığı bittiği gün iş bitmiyor. Bunun için dayanışmaya ihtiyacımız var" dedi.

Toplantıda Kütahya'nın Simav İlçesi Belediye Başkanı Kasım Karahan, Aziz Kocaoğlu'na depremde yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi. Simav'in zor günlerinde Kocaoğlu'ndan büyük destek gördüklerini belirten Karahan, "Mayıs ayında depremde 378 bina yıkıldı. TOKİ tarafından toplam 928 konut yapılıyor. İlçede can kaybı ve büyük ekonomik hasar meydana geldi. Ankara ve İstanbul gibi birçok büyükşehir belediye başkanı geçmiş olsun dahi demezken İzmir Büyükşehir Belediyesi hem araç, hem ekipman, hem de gönüllü insanlarla büyük katkıda bulundu. Deprem yaraları sarılmasında bize güç destek verdi" dedi.

Aziz Kocaoğlu, bir belediye başkanının sorusu üzerine büyükşehir belediyeleriyle ilgili kanun tasarısı üzerinde çalışıldığını anlattı.

Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehtap Tuna'nın emekliğe ayrılması nedeniyle yerine Yusuf Ali Karaman getirildi.

Ege Belediyeler Birliği Encümeni görevinde bulunan, ancak birlikte çıkma kararı alan Afyonkarahisar Belediye Başkmanı Burhanettin Çoban'ın yerine encümen üyeliğine Afyonkarahisar'a bağlı İsçehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik seçildi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title