Haberler

Efes'i 2 Bin 500 Yıl Sonra Denizle Buluşacak Dev Antik Kanal Projesi Başladı...

Efes'i 2 bin 500 yıl sonra denizle buluşacak dev antik kanal projesi başladı

İZMİR - TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde İzmir için hazırlanan 35 projeden biri olan ve Efes'i 2 bin 500 yıl sonra yeniden denizle buluşturacak olan projeyle ilgili çalışmalar başladı.

UNESCO kenti tarihi Efes'i denizle buluşturacak antik kanal projesinin ihalesi geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde İzmir için hazırlanan 35 projeden biri olan ve Efes'i 2 bin 500 yıl sonra yeniden denizle buluşturacak olan projeyle ilgili ilk etap çalışmaları da Pamucak'ta start aldı.

İki etaplı Efes Antik Kanalı Projesi'nin ilk etabında, yatların girişini sağlamak için Pamucak Sahili'ne 600 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde giriş yapılacak. Teknelere kısa süreli park imkanı sağlamak için yat limanın boyu 250 metre, eni ise 100 metre olacak. Proje tamamlanınca Efes Antik Kanalı 2 bin 500 yıl sonra işler hale gelecek.

Dev projedeki çalışmaları, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediyesi teknik personeli ve AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Halil Düztaş yerinde inceledi.

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, "Efes Antik Kanal Projesi ile 2500 yıllık bir tarih canlanıyor. Projenin başlangıç aşamasında 15 metre ve 21 metre derinliğe olmak kaydıyla bin 400 kazık çakılacak. Çapı 1 metre olan fore kazıklarla etrafı çevrilecek. 200 metre genişliğinde 600 metre uzunluğunda ilk giriş kısmında 30 metrelik bir kanal olan muazzam bir eser ortaya çıkacak. Bu proje dünyaya hitap edecek bir proje" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ulaştırma Bakanlığı Binali Yıldırım Efes Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title