Haberler

Efes En Çok İlgi Çeken 100 Yer Arasında

İnternet Üzerinden Seyahat Tavsiyesinde Bulunan Bir Sitenin Yaptığı Araştırmaya Göre, Dünyada Turistlerin En Çok Tercih Ettiği Yerlerin Başında Yeni Zelanda Gelirken, Efes de En Çok İlgi Çeken İlk 100 Yer Arasında Bulunuyor.

İnternet üzerinden seyahat tavsiyesinde bulunan bir sitenin yaptığı araştırmaya göre, dünyada turistlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında Yeni Zelanda gelirken, Efes de en çok ilgi çeken ilk 100 yer arasında bulunuyor.

Tripadvisor.com adlı internet sitesinin anketinde, turistlerin en çok tercih ettiği dünyanın 100 yeri içinde birinci ve ikinci sırayı Yeni Zelanda'dan Milford Sound ile Quenstown, üçüncü sırayı St. Marteen'den Philipsburg, dördüncü sırayı Küba'dan Cayo Largo, beşinci sırayı Yunanistan'dan Rodos aldı.

Sıralamada, Avusturya'dan Salzburg 11., Belçika'dan Bruges 20. olurken, İtalya'nın Venedik'i 50., Rus kenti St. Petersburg 63., Türkiye'den Efes 70., Hollanda'dan Amsterdam 80., Peru'dan Machu Picchu 97., ABD'den Monterey 100. oldu.

Araştırmada, turistlerin en çok tercih ettiği yerler kıtalara göre de değerlendirildi. Buna göre Avrupa'da en çok tercih edilen yerlerin başında Yunanistan'ın Rodos adası geliyor. Bunu, Avusturya'nın Salzburg kenti ve İtalya'daki Amalfi izliyor.

Asya'da ise Japonya'nın Kyoto kenti ilk sırayı alırken onu Maldivler'deki Male ile Endonezya'da Ubud izliyor. Afrika'da da Güney Afrika'dan Cape Town birinci, Mısır'dan Ebu Simbel ikinci, Luksor üçüncü sırada yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title