Haberler

Efes'e Yazık Oldu

Yunanistan'da Kısıtlı Kadroyla Mücadele Eden Efes Pilsen, Panathinaikos Önünde 35 Dakika Ayakta Kaldı. Yorgunluk Belirtileri ve Son 3 Dakikadaki Basit Top Kayıpları Euroleague'de 4. Maçta 3. Mağlubiyete Neden Oldu.

Yunanistan’da kısıtlı kadroyla mücadele eden Efes Pilsen, Panathinaikos önünde 35 dakika ayakta kaldı. Yorgunluk belirtileri ve son 3 dakikadaki basit top kayıpları Euroleague’de 4. maçta 3. mağlubiyete neden oldu.

CİDDİ bir krizden geçen Efes Pilsen, son şampiyon Panathinaikos’u yenerek bu krize bir son verebilirdi. Ancak iyi mücadeleye, sonuna kadar savaşmaya, kazanmak için her şeyi yapmaya rağmen eksik kadronun getirdiği yorgunluk oyunun son bölümünde kendisini fazlasıyla gösterince temsilcimiz çok iyi mücadele ettiği maçı 74-65 kaybetti. Efes’in bu maçtaki tek tesellisi; İstanbul’da 10 sayıyla yendiği rakibine daha az bir farkla yenilmesi olmuştur.

Taktik savaşı

Hücum gücü eksikliğini çok iyi bilen David Blatt, yıldızlar topluluğu Panathinaikos karşısında çok akıllı bir oyun stratejisi çizmişti. Tempoyu düşürüp, iyi savunma yapmayı amaçlayan Blatt’in öğrencileri ilk çeyrekte tüm planı eksiksiz uygulayınca bir anda 16-6 öne geçip, ilk bölümü de 20-15 önde bitirdi.

Genlerindeki savunmacılığı hatırlayan Efesli basketbolcular ikinci çeyreğe kötü başladı. İki dakikada rakibe yakalanmalarına karşın düzenlerini bozmadılar. Ribaundlarda savaşıp, akıllı savunma düzenlerini sahaya yansıtan Efes Pilsen’de Hutson, Penn ve Gregory de skora katkı yapınca ilk yarıyı 38-31 önde bitirdik. Üçüncü periyot tam bir taktik savaşıydı. Efes, etkili savunma yapıyor, tempoyu düşürüyor, ev sahibi Panathinaikos ise, agresifliğini arttırarak takımımızı hataya zorlamaya çalışıyor. Kısıtlı kadroyla oynayan Efes, gerilimin getirdiği basit hatalar sonucu basit top kayıpları yapınca fark bir ara 6 sayıya kadar çıktı ama sonra toparlanıp, üçüncü periyodu 54-52 geride kapadı. Son çeyrekte Panathinaikos kazanmak için tüm kozlarını sahaya sürüp, çember altını daha iyi kullanırken tribünlerden gelen coşkulu yardımla, bu ana kadar bulamadığı üçlükleri de peş peşe göndermeye başladı. Ancak Efes Pilsen’in teslim olmaya pek niyeti yoktu. Son 3 dakikaya kadar da iyi savaştılar. Fakat fiziksel yorgunluk baş gösterip, Penn’in de 5 faulle oyun dışı kalması hücum düzeninin bozulmasına neden oldu.

Olası eşitlikte Efes önde

Deneyimli ve geniş kadroya sahip Panathinakos da bundan yararlanıp, maçı 74-65 kazandı. Ancak bu skor olası bir puan eşitliği halinde Efes için avantaj. Yeter ki, Efes dün 35 dakika yaptığı başarılı savunmayı bundan sonraki karşılaşmalarda tekrarlasın ve mücadeleyi hiç bırakmasın. Bu kısıtlı kadroyla işleri zor. Ama büyük takımlar krizli günlerin üstesinden gelerek büyük olurlar. Efes’in geleneğinde de bu fazlasıyla var. Grubun diğer maçında Partizan, Montepaschi di Siena’yı 78-75 yendi.

á SALON: OAKA

á HAKEMLER: Romualdas Brazauskas (**) (Litvanya), Guerrina Cerebuch (**) (İtalya), Eddie Viator (**) (Fransa)

PANATHINAIKOS: Hatzivrettas (**) 7, Becirovic (*) 2, Diamantidis (***) 11, Batiste (***) 20, Alvertis (*), Spanoulis (***) 15, Jasikevicius (*) 3, Winston (**) 2, Dikoudis (**) 12, Zizic (*) 2

EFES PİLSEN: Penn (**) 7, Mustafa (**) 6, Gregory (**) 12, Ermal (*) 3, Hutson (***) 21, Kerem (**) 7, Ender (*) 9, Bora (*), Barış (*)

á 1.PERİYOT: 15-20,

á DEVRE: 31-38 (Efes Pilsen lehine),

á 3.PERİYOT: 54-52

á 5 FAUL: 38.08 Penn (Efes Pilsen)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title