Haberler

Efem Halk Oyunları Topluluğu Şampiyon Oldu

Balçova Belediyesi EFEM halk oyunları topluluğu, İstanbul’da düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Şampiyonası’nda İzmir zeybeği ile şampiyon oldu.

Balçova Belediyesi EFEM halk oyunları topluluğu, İstanbul'da düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Şampiyonası'nda İzmir zeybeği ile şampiyon oldu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından İstanbul'da düzenlenen ürkiye Halk Oyunları Şampiyonası renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'nin tüm bölgelerinde yapılan elemelerin ardından dereceye giren 14 ekip, şampiyonluk için kıyasıya yarıştı. Yarışmaya İzmir'den katılan İzmir Balçova Belediyesi EFEM Gençlik Spor Kulübü 92.67 puan alarak şampiyon olurken, 90 puan alan Artvin Belediyesi G.S.K. ikinci, 89.44 puan alan Ankara Çankaya Belediyesi Hoytur G.S.K ise üçüncü oldu.

Şampiyonluk kupası ile Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'yı ziyaret eden Balçova Belediyesi EFEM G.S.K. Başkanı Yusuf Erkman ekip olarak çok çalıştıklarını ifade ederek "Belediyemizin katkısı ve ekibimizin muhteşem performansı ile Zeybek, Türkiye birincisi oldu" dedi. 12 yıldır halk oyunlarına sınırsız destek verdiklerini ifade eden Mehmet Ali Çalkaya ise "Biz ülkelerin işgalinin başlangıç noktası olarak kültür yozlaşmasını görüyoruz. Biz güçlü bir ülke olacaksak Anadolu'nun Kardeşlik Kültürü'nü bizden sonraki nesillere aktarmamız çok önemli. Bu amaç için mücadele eden ekibimizi başarılarından ötürü kutluyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Balçova Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title