Haberler

Efeler Belediyesi'nden 500 Metrelik Türk Bayrağı ile Cumhuriyet Yürüyüşü

Efeler Belediyesi'nden 500 metrelik Türk Bayrağı ile Cumhuriyet yürüyüşü

AYDIN - Aydın Efeler Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıl dönümü nedeniyle 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenledi. Tamamı belediye personelinden oluşan bin kişilik grup, 500 metrelik dev Türk bayrağı açarak çelenk koyma töreninin yapılacağı alana yürüdü.

Efeler Belediyesi kurulduğu ilk günden bu yana geleneksel hale getirdiği Cumhuriyet yürüyüşlerine bir yenisini daha ekledi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yürüyüşe, Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Bayram İnci, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı.

Belediye hizmet binasının karşısındaki eski otogar alanında toplanan bin kişilik belediye personeli, açtıkları 500 kişilik dev Türk Bayrağı ve marşlar eşliğinde, Adnan Menderes Bulvarı ve Hükümet Bulvarı'nı kullanarak çelenk koyma töreninin yapılacağı Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na yürüdü.

Cumhuriyet'in zor şartlar altında kurulduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Cumhuriyet barış, dostluk, kardeşlik, huzur ve gelecek demektir. Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı, yolda bulunmadı. Türkiye Cumhuriyeti şehit kanlarımız ve analarımızın gözyaşları üzerine kuruldu. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Cumhuriyet fazilettir', 'Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir' ve 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' sözlerinin gereği olarak bizlere emanet edilen bu Cumhuriyeti daha da yükselterek gelecek nesillere bırakmak hepimizin ortak görevi ve sorumluğudur. Cumhuriyetimizin 94. Yılının hepimize kutlu olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Mesut Özakcan Türkiye Aydın Güncel Haberler

title