Haberler

Edremit'te Sahiller Vatandaşların Kullanımına Açıldı

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, basın mensuplarıyla buluştu.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, basın mensuplarıyla buluştu.

Çiçekli, ilçedeki bir kahvaltı salonunda düzenlenen programın ardından belediye tarafından yapımı devam eden sahil bandını gezdi.

Çiçekli, geçen seneden beri Edremit'i turizm, gastronomi, kültür, sanat ve spor şehri yapma yönünde bir vizyonları olduğunu söyledi.

Bu kapsamda bütün adımları attıklarını belirten Çiçekli, "Geçen sene şubat ayından itibaren 30 yıldan fazla bir süredir sahilimizi gasbeden işgalcileri temizleyerek, vatandaşımızın anayasal hakkı olan sahil ve denizden faydalanma hakkı noktasında 2,5 kilometrelik sahil bandımızı vatandaşın kullanımına açtık." dedi.

Sahil bandı çalışmalarının yüzde 99 oranında tamamlandığına işaret eden Çiçekli, şöyle konuştu:

"Sahil bandı olarak başlayan projemizin içeriğini zenginleştirdik. Piknik mesire alanımızı ikinci etap olarak hayata geçirdik. Bu alanımız da yakın zamanda bitecek. Her fırsatta kentimizin sıkıştığını, kentte yeni alanlara ihtiyaç olduğunu belirtmiştik. Bizim arzumuz Edremit'i İstanbul'un Bebek'i gibi, Van'ın göz bebeği yapalım ve yeni bir merkez ortaya çıkaralım. Bu noktada da ticari akslara ihtiyaç vardı. Bu alanları da kent siluetine uygun hale getirdik."

Yapılan çalışmalar ile sahil bandının 5 kilometreye çıktığına işaret eden Çiçekli, bölgede yürüyüş alanı, bisiklet parkuru ve yeşil alanlarla birlikte birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini kaydetti.

Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde bulunan marinayı devraldıklarını anlatan Çiçekli, bu alanda da ışıklandırma ve yenileme çalışması yaptıklarını kaydetti.

Çiçekli, şu ifadeleri kullandı:

"Denize sırtını dönen vatandaşımızın, denize yüzünü dönmesi ve denizin nimetlerinden faydalanmasını sağladık. Ramazan ayı içerisinde inşallah bahsetmiş olduğum bu 5 kilometrelik alanın açılışını Edremitlilerin, Vanlıların, bölgenin ve turizm beldesi olan ilçemize gelen yabancı misafirlerimizin hizmetine açacağız. Bildiğiniz gibi İranlı misafirlerimizin kent ekonomisini ciddi anlamda etkiliyor. Turizm ile kentimize yabancı insanların daha fazla gelmesi ve burada daha uzun süre kalmaları için daha fazla gayret gösteriyoruz."

Binicilik merkezi ve halk plajlarını açtıklarını belirten Çiçekli, bu dönüşümün devam edeceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Çiçekli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title