Haberler

Edremit'te "Gezici Halk Masası" Hizmete Girdi

Edremit Belediyesi, özellikle kırsal mahallelerde belediyenin iş ve işlemlerini vatandaşın ayağına götürebilmek için Gezici Halk Masası'nı hizmete açtı.

Edremit Belediyesi, özellikle kırsal mahallelerde belediyenin iş ve işlemlerini vatandaşın ayağına götürebilmek için Gezici Halk Masası'nı hizmete açtı.

Avrupa Birliği'nin " Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı" finansman desteğiyle Edremit Belediyesi ve Tüketici Hakları Derneği'nin birlikte yürüttüğü proje ile Edremit'teki ailelerin, elektrik ve enerji tüketim alışkanlıklarının verilecek eğitimle değiştirilmesi, vatandaşların karbondioksit salınımlarının azaltmalarının sağlanmasının amaçlandığı bildirildi.

"Şehirlerde CO2 Salımını Azaltmak Amacıyla, Enerji Kullanımında Tüketici Farkındalığı ve Sorumluluğu" Projesi kapsamında enerjisini güneşten alan Gezici Halk Masası, ilk olarak ilçenin Cumhuriyet Meydanı'nda tanıtım amaçlı hizmet verdi.

Başkan Kamil Saka, atıl duraktaki otobüsün iç ve dış dizaynı yapılıp, Edremit'in 47 mahallesini gezerek hizmeti halkın ayağına götüreceklerini söyledi.

Belediyenin mobil şubesi gibi hizmet edecek otobüste çözüm odaklı çalışma izleneceğini söyleyen Saka, şöyle konuştu:

"Bu araç hizmeti mümkün olduğu kadar en üst noktalara taşıyabilme adına yapıldı. Arkadaşlarımız bundan sonra vatandaşımızın derdini yerinde, mahallinde alıp anında iletişim bağıyla belediyemize iletecek. Sorunların çözümü daha hızlanacak, daha da kolaylaşacak. Bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aracımızın ve yaptığı hizmetin Edremitimize ve Edremitlilere hayırlı olmasını diliyorum."

Edremit Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Tamer Acar ise projeyleilgili yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:

"Avrupa Birliği hibeleriyle finanse edilmiş projemizde, atıl vaziyette bulunan bir aracımızın değerlendirmesi konusunda bir çalışma hazırladık. Aracımız üzerindeki güneş panellerinden aldığı enerjiyle içerisindeki sistemi çalıştırıyor. Yeşil enerji dediğimiz enerji ile ihtiyacını karşılıyor. Bize ulaşmakta güçlük yaşayan kırsal mahallelerdeki vatandaşlar, periyodik olarak bir mahalle muhtarlığının önünde duracak bu araç sayesinde sorunlarının belediyeye iletebilecek."

Kaynak: AA / Güncel

Tüketici Hakları Derneği Edremit Belediyesi Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title