Haberler

Edremit'te 'Ganyan' Tartışması

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın jokey kulübüne destek vermesi spor camiasında tartışmalara sebep oldu.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'nın jokey kulübüne destek vermesi spor camiasında tartışmalara sebep oldu.

'Ganyan Kamil' başlığını atan bazı yerel gazetelerin ilçedeki 'destek' tartışması büyüyor. Edremit başta olmak üzere, at yarışı ile ilgilenen pek çok vatandaş televizyonda yarışları izlerken, Belediye Başkanı Kamil Saka'yı görmeleri üzerine büyük şaşkınlık yaşadılar. Bugüne kadar sponsorsuz koşu düzenlemediği bilinen TJK'nın 4. Ayak'ta "Altınoluk" koşusu olarak yapılması akıllara pek çok soru getirirken Edremitspor'a gönül veren sporcuları üzdüğü dile getirildi.

Ekonomik yönden zorlanan Edremit Belediyesi'nin daha önce deve güreşlerine de yüz binlerce lira para harcadığı ifade edildi. Deve güreşlerinin ardından şimdi de at yarışlarına para verilerek hizmet yerine heba edildiği iddiaları ilçede tepkileri arttırdı. Kamuoyunda bayan basketbol, bayan voleybol takımlarına Saka'nın destekleri bilinirken Edremit'teki spor kulübüne 500 liralık lisans paralarında bile yardımcı olmayan Saka'ya futbolseverlerin tepkisi büyük oldu.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Jokey Kulübü tarafından Edremit'in ünlü tatil merkezi Altınoluk Mahallesi'nin adının verildiği "Altınoluk Koşusu" Bursa Hipodromu'nda yapıldığı duyuruldu. Türkiye Jokey Kulübü'nün davetlisi olarak Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Belediye Meclis Üyesi Hilkat Parıltan ve Ed-Bel Şirketi Genel Müdürü İbrahim Yakın'ın yarışları hipodromda takip ettiği açıklandı. Bursa Osmangazi Hipodrom Müdürü Devrim Evcim, Türkiye Jokey Kulübü'nün 2016 yılı programında yer alan Altınoluk Koşusu'nun Bursa yarışlarında günün 4. koşusu olarak gerçekleştirildiğini söyledi. Altınoluk Koşusu'nu 2 numara ile yarışan Nida Karabol Akdeniz'in sahibi olduğu ve jokeyliğini Ali Alpagut'un yaptığı "Fly So Free" isimli at kazandı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, yarış sonunda birinci gelen atın sahibi adına Hipodrom Müdürü Devrim Evcim'e teşekkür plaketi sundu, yarışlara Altınoluk isminin verilmesi nedeniyle Türkiye Jokey Kulübü yetkililerine teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Jokey Kulübü Kamil Saka Altınoluk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title