Haberler

Edremit'te 5 Bin Kişilik Amfi Tiyatro İnşaatı Yeniden Başladı

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Ülkü Tepe'de atıl durumda olan amfi tiyatro inşaatı 7 yıl aradan sonra yeniden başladı.

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Ülkü Tepe'de atıl durumda olan amfi tiyatro inşaatı 7 yıl aradan sonra yeniden başladı.

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada temeli 2002'de atılan başlanan ancak önceki belediye başkanı Yunus Bozbey'in inşaat çalışmalarını durdurduğu amfi tiyatroyu bitirmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

2 bin 280 metre kare alanda inşaat çalışmaları devam eden tiyatronun 5 bin seyirci kapasiteli olduğunu dile getiren Kılıç, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi benim belediye başkanlığımın ilk döneminde ilçemizi kültür kenti yapmak için Ülkü Tepe'de bir amfi tiyatro inşaatı başlatmıştık. Ancak bizden sonraki yönetim bizim yaptığımız her projede olduğu gibi bunu da yarım bıraktı. Kısmet benim belediye başkanlığımın ikinci döneminde bu amfi tiyatroyu bitirmekmiş. Burası tamamlandığında Edremit, kültürel ve sanatsal alanlarda adını tüm Türkiye'ye kısa zamanda duyuracaktır. "

- BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title