Haberler

Edremit Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Alpaslan:

Edremit Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alpaslan, Hipermarketler Kanunu'nun Bir An Önce Çıkarılması Gerektiğini Açıkladı.

Edremit Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alpaslan, Hipermarketler Kanunu'nun bir an önce çıkarılması gerektiğini açıkladı.

Yıllardır bakkalların ayakta kalma mücadelesi verdiğini, hükümetin bu kanunu acilen ele alması gerektiğini kendilerini ziyaret eden milletvekili adaylarına söylediklerini belirten Alpaslan, "Her geçen gün bakkallarımız ekonomik sebeplerle ve büyük mağazalarla rekabet edemediği için kapanmaktadır. Bu yasa ile az da olsa bu tür kapanmaların önüne geçilecek ve küçük esnafımız kendini toparlayacaktır. Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan hafta tatili ülkemizde de uygulanacak. Çünkü AB müktesebatında büyük mağazalarla ilgili yaptırımlarda sosyal dokunun bozulmaması açısından en önemli madde açma kapama saatleridir. Başbakanlıkta bekletilen Hipermarketler Kanunu ivedilikle gündeme getirilmelidir" dedi.

3308 sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu'nun 30. maddesinde belirtilen 'ustalık belgesi olmayan işyeri açamaz' hükmünün 5 sene gibi zaman alması ve uygulanması imkansız olması yüzünden kaldırılması gerektiğini savunan Alpaslan , "Aidatlarını ödemeyen esnaf ve odaların geçmişe dönük gecikme zammı ve aidatları affedilmeli, vergi oranları ve SSK ve Bağ-Kur primlerinin, elektrik ve su ücretlerinin makul seviyeye düşürülmesi lazım. Milletvekillerimizden esnaf ve sanatkarın korunması için çalışma yapılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

(BT-MŞ)

26.07.2007 18:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title