Haberler

Edp: "Türkiye'nin Yeni Bir Şiddet Girdabına Yuvarlanması Engellenmeli"

Edp Genel Başkanı Ziya Halis Son Haftalarda Türkiye'nin Her Gün Yeni Bir Şiddet Olayıyla Uyanmaya Başladığını Belirterek, Türkiye'nin Yeni Bir Şiddet Girdabına Yuvarlanmasının Acilen Önüne Geçilmesi Gerektiğini Söyledi.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya Halis, son haftalarda Türkiye'nin her gün yeni bir şiddet olayıyla uyanmaya başladığını belirterek, "Türkiye'nin yeni bir şiddet girdabına yuvarlanmasının acilen önüne geçilmesi gerekiyor. Bu amaçla gerekli yasal düzenlemeler geciktirilmemeli, toplumsal sorunlar şiddet yoluyla değil, karşılıklı konuşarak ve çözüm önerileri geliştirerek aşılmalıdır" dedi.

EDP Genel Başkanı Ziya Halis yaptığı yazılı açıklamada, "Son haftalarda Türkiye'de her gün yeni bir şiddet olayıyla uyanmaya başladık. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a Van'da gerçekleştirilen yumurtalı saldırı, DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e Samsun'da, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Kayseri'de yapılan yumruklu saldırılarla yükselen gerginlik ortamına yeni olayla ekleniyor" dedi.

"Anadolu ve Suriye Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese'nin öldürülmesi Katolik alemini yasa boğarken, hepimizi çok üzdü" diyen Halis şöyle devam etti:

"İskenderun'da 6 askerin öldürülmesi toplumda yeni acıların yaşanmasına yol açtı. Şırnak'ta BDP Milletvekili Sevahir Bayındır'ın polis müdahalesi ile kalça kemiğinin kırılması ve 10 yaşında bir çocuğun polis panzeri altında kalarak yaşamını yitirmesi de şiddetin arttığına işaret etti."

-YAŞANANLAR, ŞİDDET YOLUYLA ÇÖZÜM ARAMA ANLAYIŞININ SONUÇLARI-

Bu yaşananların, şiddet yoluyla çözüm arama anlayışının sonuçları olduğunu savunan Halis, şunları söyledi:

"Siyasi iktidar ve Meclis'teki muhalefet partileri, tıkanmış siyaset anlayışlarıyla yaşananları izlemekten öteye geçmelidir. Sorunlarımıza şiddet temelli güvenlik tedbirleriyle çözüm araya siyasetçiler, şiddet girdabını büyütme değil, durdurma tarafında yer almalıdır.

Şiddetin çözümü şiddet uygulamak değil, daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasidir. Öncelikle Meclis'te bulunan partilere ve yurttaşlarımıza sağduyu çağrısı yapıyoruz. Türkiye'nin yeni bir şiddet girdabına yuvarlanmasının acilen önüne geçilmesi gerekiyor. Bu amaçla gerekli yasal düzenlemeler geciktirilmemeli, toplumsal sorunlar şiddet yoluyla değil, karşılıklı konuşarak ve çözüm önerileri geliştirerek aşılmalıdır.

Türkiye'de yeni bir şiddet dalgasının yükselmesini önlemek için sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, demokratik kuruluşlar ve yurttaşlar sorumluluk almalıdır. Demokratikleşme adımları hızla atılmalıdır." (ANKA)

(BR/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title