Haberler

Edirneli Dağcılar Allahukber Dağları'nda Şehitleri Andı

Edirne Doğa Sporları Derneği'nden (EDOSK) yapılan açıklamada, Türkiye Dağcılık Federasyonu 2015 yılı faaliyet programında yer alan ve bu yıl 17'ncisi yapılan Geleneksel Allahuekber Şehitleri Anma Zirve Tırmanışı'nın 25-27 Aralık 2015 tarihlerinde Allahuekber Dağları'nda, aralarında Edirneli dağcılık sporcularının da olduğu kafile tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

Çok sayıda tescilli dağcılık kulüplerinden lisanslı dağcının katıldığı faaliyette Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü desteği ile EDOSK adına sporcu ve aynı zamanda Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Bülent Bacıoğlu, Sebahattin Akdağ, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Gözde Anlı ve Çağrı Şar temsil etti.

Sarıkamış Harekatı sonucunda şehit olan askerleri 101. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, 3 bin 120 metre rakımlı Allahuekber Dağları'na zirve tırmanışı Sarıkamış ilçesinde dağcıların toplanması ile başladı. Türkiye Dağcılık Federasyonu faaliyet programında yer alan ve 1998'den bu yana düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Zirve Tırmanışı'nın 17'ncisinin başlaması dolayısıyla Sarıkamış-Kars yolu üzerindeki Allahuekber Dağı Şehitlik Anıtı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törene Sarıkamış Kaymakamı, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı, Sarıkamış Belediye Başkan Vekili, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yetkililer katıldı.

Törenin ardından 100 dağcı zirve yaptı. Dağcılık sporcuları zirvede tırmanışın anlamına uygun saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Çeşitli şehirlerden ve kulüplerden gelen sporcular, şehirlerinin ve kulüplerinin flamaları ile zirve hatırası fotoğraflar çektirdi.

Etkinlik ardından açıklamalarda bulunan Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Bülent Bacıoğlu, şunları söyledi:

"EDOSK olarak Balkan Savaşı şehitlerinin olduğu bu coğrafyadan ülkemizin diğer bir ucundaki Allahuekber Dağı şehitlerini anmak adına bu yılda 4 sporcu ile katılım gösterdik. Ayrıca yine başka şehirlerdeki kulüplerde lisanslı olan ama Edirne'de yaşayan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ezgi Şalter, Hilal Sönmez ve Doruk Yaylak'ta bu faaliyete katıldı. Faaliyetin sportif açıdan çok fazla zorluğu olmasa da soğuğa karşı dayanıklılık ve manevi açıdan çok önemlidir. EDOSK olarak 4. şahsım olarak 3. kez bu faaliyete aynı duygularla katıldım. Allahuekber Dağları'nda yaşamlarını veren Edirne'den Kars'a on binlerce gencimiz vardı. Farklılıkları güzellikle yaşayacağımız ve zenginlik kabul edeceğimiz Edirne'den Kars'a bu memleket hepimizin. Bu faaliyette bize destek olan Edirne Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve bizi her zaman destekleyen EDOSK takımına çok teşekkür ediyoruz, Zirve gerçekleştiren sporcu arkadaşlarımı da kutluyorum." - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Allahuekber Dağları Sarıkamış Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title