Haberler

Edirnekapı Şehitliği'nde Düzenlenen Törenle Çanakkale Şehitleri Anıldı....

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 92 Yıldönümü Nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde Düzenlenen Anma Töreniyle Çanakkale Şehitleri Anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 92 yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen anma töreniyle Çanakkale şehitleri anıldı.

Edirnekapı Şehit Mezarlığı'nda düzenlenen programa 1.Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Engin Cengiz, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan törende Vali Güler anıt defterini imzaladıktan sonra kısa bir konuşma yaptı. Güler Çanakkale şehitlerine seslenerek, "Vatan, vazife ve bayrak uğruna en değerli varlığınız olan canınızı vererek şehadet mertebesine ulaştınız. Uğruna can verdiğiniz değerleri en kıymetli emanetiniz olarak sonsuza dek yaşatmak bizlerin de en kutsal görevidir" dedi. Konuşmalar sırasında törene katılan şehit ailelerin duygulu anlar yaşadığı görüldü. Törenin ardından Güler, Tuncel ve Topbaş şehit mezarlığı gezerken mezarlara tek tek karanfiller bıraktılar.

Şehitliğe gelen çocuklar tarafından mezarlar üzerine bırakılan mektuplar ise dikkat çekti. Celaleddin Cerrah da mezarlara karanfil bırakırken dikkatini çeken bir mektubu açıp okudu. Cerrah mektubu okuduktan sonra hiçbir şey söylemeden mektubu tekrar yerine bıraktı.

Törenden sonra Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Kemal Kerinçsiz ve emekli asker Muzaffer Tekin de mezarlığa geldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title