Haberler

Edirnekapı Şehitliği'nde Buruk Babalar Günü

Haber-Kamera: Taner YENER-Murat SOLAK-İSTANBUL DHA

Edirnekapı Şehitliği'nde Babalar Günü nedeniyle duygusal anlar yaşandı. Şehit düşen evlatlarını ziyarete gelen baba ve anneler çocuklarının mezarlarına su döktü, dualar etti.

"BENİM İLK GÖZAĞRIMDI"

29 Nisan 2018'de Şırnak'ta şehit düşen Piyade Onbaşı Sedat Mekan'ın dedesi Ahmet Akpınar,  "Zaten 24 gün olmuştu gideli oraya. Usta birliğinde yazıcıydı. Benim çocuğum ihlaslı ve inançlı bir çocuktu. Benim ilk göz ağrımdı. Sekiz tane torunum vardı. Ben gurur duyuyorum benim çocuğum şehit oldu. Ama onların leş kargalarını, ölülerini bile kartallar ellemiyor. O toprağı pis yapmasınlar. Konya'da okuttum. İki yıllık üniversiteyi bitirdi. İki günlük nişanlı olarak gitti.  Düğününü bile yapamadı. Vatan sağolsun diyorum. Ne yapabilirim ki. Beni şu an için alsınlar onun olduğu yere giderim" diye konuştu.

"ONU MUTLU ETTİYSEM NE MUTLU BANA"

6 Kasım 2011'de Hakkari'de şehit olan Piyade Er Ercan Doğrukartal'ın babası Çoşkun Doğrukartal da oğlunun mezarına bir demet çiçek bırakarak, mezar taşındaki fotoğrafını öptü. Baba Doğrukartal,  "Onu mutlu ettiysem ne mutlu bana. Bu gece uyumadım. Babalar günü oğlum benim yanıma geleceğine ben onun yanına gidiyorum. Oğlum acaba benden mutlu olacak mı? Babam acaba beni seviyor mu? Ben Ercan'ı dünyalara değişmezdim. Ama şuanda kabullenmişim. Benim oğlum vatan için şehit olmuş" dedi.

"3-4 GÜNDÜR GELİYORUM ÇOK MUTLUYUM"

22 Şubat 1996'da  Şırnak'ta şehit olan  Piyade Er Aytaç Ermiş'in annesi Emine Ermiş, buruk bir babalar günü geçirdiklerini ifade ederek, "Babası memlekete gitti. Ben zaten hastaydım 2 yıldır gelemiyordum. 3-4 gündür geliyorum çok mutluyum, sevinçliyim.  Vatan sağolsun diyorum.  Beş çocuğum vardı ikincisi şehit oldu. Acısı hep aynı bayramlar gelse de gelmese de o acıyı her zaman yaşıyoruz. Babalarının gününü kutluyorduk. Evimizde de bir burukluk var. Kutlasalar da eski neşemiz yok. Evimizin hüzünü seneler geçtikçe acısı daha çok koyuyor" dedi. Öte yandan şehitliğe gelen bazı vatandaşlar da şehit mezarlarına çiçek bırakıp, su döktü ve dualar etti.

Görüntü Dökümü:

-Şehit yakınlarından görüntü

-Şehit yakınlarının mezar başında dua etmesi

-Röportajlar

-Şehitlikten görüntü

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Babalar Günü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title