Haberler

Edirne: Zenginler Treni Orıent Expres, 80 Yolcusuyla Türkiye'de

'Zenginler Treni' olarak adlandırılan Orient Express, 8. seferi için 80 yolcusuyla birlikte sabah saatlerinde Kapıkule Gar'ından Türkiye'ye giriş yaptı. Ünlü roman yazarı Agatha Christi'nin kitaplarına konu olan dünyanın en lüks treniyle 5 gün seyahat etmenin bedeli 5 bin dolar. Lüks trende İngiliz, Avustralya, Fransız, Amerika ve Hollandalı müşteriler bulunuyor.

Orient Express Kapıkule'de, halk oyunları ekibinin gösterileriyle karşılandı. Orient yolcuları, kendileri için düzenlenen karşılama törenini kamerayla çekerek ölümsüzleştirdi. Bazı yolcular ise, fotoğraf çekip davul zurna eşliğinde oynadı. Coşkulu karşılamayı dikkatle izleyen Orient Express yolcularından Avustralya vatandaşı Naborn John, Türkiye'ye ilk defa geldiğini belirterek, "Ben Avustralya'da yaşıyorum Dubai ve diğir ülkeleri gezeceğim" dedi. Eşiyle birlikte geziye katılan İngiliz vatandaşı Thery Vikstery, "Eşimle birlikte lüks bir trenle Türkiye'ye gelmenin heyecanını yaşıyorum. Bu tren tarihsel olarak çok önemli çünkü yılda bir geliyor. Türkiye'de olmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

Orient Exprees'i gezdiren Müdür Raymond Wınıecka ise yaptığı açıklamada, "Genel Müdür olarak 25 yıldır bu şirkette görev alıyorum. Basit bir tren olmaktan ziyade tarihsel bir tren. Umarım 25 yıl daha Türkiye'ye gelirim. Böyle bir trende çalışmak her şeyden önce büyük bir sorumluluk. 19. Yüzyıldan gelen bir kaliteli bir servis. Bu trende seyahat eden insanlar bu kaliteye alışık, tabiki büyük bir sorumluluk" açıklamasında bulundu.

Orient Express konukları her yıl olduğu gibi bu sene de Çırağan'ın yemekleriyle ağırlanacak. Çırağan Kempinski, bu çok özel menüyü, trenle seyahat eden müşterilerine sunacak. Lüks trende öğle yemeği için müşterilere Türk mutfağından imam bayıldı, haydari, yaprak sarma, acılı ezme, mantı, Osmanlı tatlı çeşitleri, lokum, Türk kahvesi ve Türk rakısı ikram edilecek.

1800'lü yıllarda George Mormiter Pullman'ın öncülük ettiği Orient Express, günümüzde de popülerliğini korumaya devam ediyor. Yataklı vagonlar ve trende yemek servisiyle lüks tren seyahatinin öncüsü olan Orient Express, daha sonra kıtalararası seyahatler için kullanılmaya başlandı. Venedik Simplon-Orient Express rahat, şık dekorasyonu ve kaliteli servis anlayışı ile yolcularını, egzotik yollardan geçirerek, Avrupa'yı boydan boya gezdiriyor. Orient Express'in özel menüsü 125 milyon lira. Trenle 5 gün seyahat etmenin bedeli ise 5 bin dolar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title