Haberler

Edirne ve Nessebar'ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazineleri Tanıtıldı

Edirne Belediyesi ve Bulgaristan Nesebar Belediyesinin birlikte yürüttükleri "Edirne ve Nesebar'ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması" projesi kapsamında gerçekleştirilen "Nesebar Turizm Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Edirne Belediyesi ve Bulgaristan Nesebar Belediyesinin birlikte yürüttükleri "Edirne ve Nesebar'ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması" projesi kapsamında gerçekleştirilen "Nesebar Turizm Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, festivalde iki ülkenin turistik ve tarihi değerleri tanıtıldı.

Nesebar'da gerçekleştirilen ve iki şehrin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtıldığı etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu. Işık gösterileri, Türk ve Bulgar gruplarının dans ve müzik gösterileri ile kültürel bir yelpazeye dönüşen Turizm Festivali'nde, Edirne Modern Dans Topluluğu ile Absolutely Nothing isimli müzik grubu Edirne'yi temsil etti.

Nesebar sur duvarlarına görüntülü ve ışıklı gösterilerin yapılması için proje kapsamında temin edilen 3D cihaz ile proje kapsamında hazırlanan videoların gösterimi gerçekleştirildi. Festival kapsamında ayrıca Nesebar sur duvarlarının önünde açılan stantta, Edirne'ye ait kültürel ürünler tanıtıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, projeyle iki kentin turistik ve tarihi değerlerini tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti.

Söz konusu proje kapsamında bölgenin kültürel ve tarihi mirasını daha iyi tanıtabilmek ve potansiyel ziyaretçilere rehberlik etmek üzere bilgi iletişim teknolojilerine yönelik altyapı oluşturulacağını ifade eden Gürkan, "Oluşturulacak olan teknolojik altyapıyla kentimizdeki turistik cazibesinin artırılması amacıyla tarihi, turistik, kültürel yerlere ulaşımlar ve bu destinasyonlar hakkında bilgiler, şehirdeki oteller, yeme içme yerleri hakkında bilgiler, harita bilgileri, minibüs güzergahları, şehirdeki sinema, tiyatro, konser gibi kültürel etkinlikler hakkında takvimler, hava durumu değişiklikleri gibi turistik açıdan önemli bilgileri Türkçe, İngilizce ve Bulgarca olmak üzere 3 dilde 8 iç mekan 8 dış mekan kiosk ve akıllı telefon uygulamaları hazırlanacak. Kiosk ve akıllı telefon uygulamaları 2019 yılı şubat ayı içerisinde Edirne halkı ve turistlerin hizmetine sunacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Edirne Belediyesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title