Haberler

Edirne Tunca Nehri'nde Çöp Topladılar

Edirne'de nehirleri plastik atıklardan temizlemek için Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin İspanyol uyruklu öğretim görevlisi Begona Rodriguez öncülüğünde kurulan 'Plastiğe Hayır' grubu Tunce Nahri çevresinde temizlik çalışması yaptı.

Edirne'de nehirleri plastik atıklardan temizlemek için Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin İspanyol uyruklu öğretim görevlisi Begona Rodriguez öncülüğünde kurulan 'Plastiğe Hayır' grubu Tunce Nahri çevresinde temizlik çalışması yaptı. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görevli İspanyol uyruklu öğretim görevlisi Begona Rodriguez tarafından sosyal medya üzerinde örgütlenerek 2 yıl önce kurulan 'Plastiğe Hayır' gurubu, hafta sonları buluşarak temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Çevreye duyarlı vatandaşların, Edirne Doğa Sporları Derneği (EDOSK) ve Güzel Sanatlar Topluluğu, TÜ akademisyenleri ve öğrencilerin de yer aldığı temizlikte yaklaşık iki saat içerisinde Tunca Nehri çevresinde ve kıyısından onlarca poşet çöp toplandı.Kampanyanın nehirleri plastik atıklardan temizlemenin yanı sıra toplumda plastik kullanımı alışkanlığını değiştirmek amacını taşıdığını kaydeden Begona Rodriguez, plastik kullanımının doğaya verdiği zararlara karşılık farkındalığı arttırmayı hedeflediğini söyledi. Rodriguez, temizlik etkinliklerinin devam edeceğini belirterek, Her zaman aynı manzara. Ben elimden geleni yapıyorum. Sürekli temizlik yapıyoruz. Ama geri geldiğimizde yine aynı şeyi görüyoruz. Hatta bazen daha kötü durumlarla karşılaşıyoruz. Değişen bir şey yok dedi.

TÜ Eğitim Fakültesi'nde görev yapan öğretim görevlisi Sezgin Kondal, çevre konusunda duyarlı nesil yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu

İnsanların suçu yok. Suç ailelerde. Suç bizi yetiştiren ailelerimizde. Bu çöpleri yere atanlar bunun farkında değil. Türk toplumunun bir hastalığı bu. Aileler doğru çocuklar yetiştirsin.

EDOSK Başkan Yardımcısı Orkun Akman da, temizlik çalışmalarına sürekli katıldığını belirtti. Çevreyi kirletmenin bir yaşayış biçimi olduğunu söyleyen Akman, Temizlik bir kültürden ziyade bir yaşayış şeklidir. Biz bunu bugün burada da görüyoruz. 10'uncu oldu burada temizlik yapıyoruz. 20 de olacak. Azalmayacağını üzülerek görüyoruz. Topladığımız cam atıklarında şunu gördük. Bazı alkol markalarının de pozitolu şişeleri oluyor. Onların hiçbirine rastlamıyoruz. İnsanlar demek ki, depozitolu şişleri yanına alıp götürüyorlar. İşlerine yaramayanları da atıyorlar. Şöyle bir uygulama yapılabilir. Toplanan çöplerin kilo karşılığında para ya da başka bir karşılığı verilirse çöplerin birikmeyeceğini düşünüyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Üniversitesi Tunca Nehri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title