Haberler

Edirne Saros'ta, Denizin Dibinden Çıkartılan Atıklar Şaşırttı Hd

Saros'ta, denizin dibinden çıkartılan atıklar şaşırttı

EDİRNE'nin Saros Körfezi'ne kıyısı olan Keşan ilçesine bağlı İbrice Limanı'nda, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında yapılan dip temizliğinde denizin altından çıkarılan atık malzemeler görenleri hayrete düşürdü.

Keşan'a bağlı İbrice Limanı'nda, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, İstanbul Deniz Ticaret Odası ve Mavi Ege Dalış Merkezi desteğiyle Derinlere Saygı Dalış Topluluğu üyesi dalgıçlar tarafından Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında liman bölgesindeki denizde dip temizliği yapıldı. Etkinlikte, 200 metrekarelik bir alanda, 11 dalgıçla yapılan temizlikte, denizin dibinde araç lastikleri, içki şişesi, motor kayışı, demir boru, metal tekne malzemeleri ve TIR aküsü çıkartıldı. Limanda sergilenen atık malzemeler görenleri şaşırttı.

KARADAĞ: "DENİZLER BİZİM ÇÖPLÜĞÜMÜZ DEĞİL, GELECEĞİMİZDİR"

Derinlere Saygı Dalış Topluluğu Başkanı Metin Karadağ, yaptığı açıklamada, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında denizlerdeki kirliliği dikkat çekmek amacıyla dip temizliği yaptıklarını belirterek, "Denizlerin, gelecek olduğunun unutulmamalı. Denizler bizim çöplüğümüz değil, geleceğimizdir. Denizler varsa bizler de varız. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ederizö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kabotaj Bayramı Saros Körfezi Denizcilik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title