Haberler

Edirne PKK ve Dhkpc Örgüt Üyeleri Yunanistan'a Kaçarken Yakalandı

PKK ve DHKPC örgüt üyeleri Yunanistan'a kaçarken yakalandıEdirne'de yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmek isteyen 8 PKK terör örgütü üyesi, 1 DHKPC örgüt üyesi ile onları kılavuzluk yapan Afganistan uyruklu 2 şüpheli, jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Pkk ve DHKPC örgüt üyeleri Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Edirne'de yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmek isteyen 8 PKK terör örgütü üyesi, 1 DHKPC örgüt üyesi ile onları kılavuzluk yapan Afganistan uyruklu 2 şüpheli, jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin yanlarında sınırı oluşturan Meriç nehrini geçmek için kullanacakları şişme bot ele geçirildi.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü üyelerinin yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Sınır bölgelerinde devriyelerini sürdüren jandarma ekipleri Üyüklütatar köyünde, Meriç nehri üzerinden Yunanistan'a geçmek isteyen ve yanlarında şişme bot bulunan 11 şüpheli yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için Edirne Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Burada yapılan incelemede yakalanan şüphelilerden 8'inin PKK terör örgütü üyesi olmak suçundan arandığı, 1 şüphelinin ise DHKPC terör örgütüne üye olmak suçundan arandığı, Afganistan uyruklu B.A. ile A.M.'nin ise terör örgütü şüphelilerine yurt dışına kaçmaları için para karşılığı kılavuzluk yaptığı ortaya çıktı. Edirne Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan Afgan uyruklu kılavuzlar B.A. ve A.M. işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Terör örgütü üyeliği nedeniyle haklarında yakalama kararı bulunan 9 şüphelinin ise sorgularının sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Yunanistan Meriç PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title