Haberler

Edirne'nin Yeni Valisi Mustafa Büyük Göreve Başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Valiler Kararnamesi'ni Onaylamasının Ardından Edirne Valiliğine Atanan Kültür ve Turizm Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Mustafa Büyük, Görevine Başladı. Yeni Vali'yi Karşılamak İçin Valilik Bahçesine Akın Eden Çok Sayıda Daire Amiri ile Kamu Çalışanları Hazır Bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Valiler Kararnamesi'ni onaylamasının ardından Edirne Valiliğine atanan Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Mustafa Büyük, görevine başladı. Yeni Vali'yi karşılamak için Valilik bahçesine akın eden çok sayıda daire amiri ile kamu çalışanları hazır bulundu.

Son Valiler Kararnamesi'yle Edirne'ye atanan Vali Mustafa Büyük, görevine başladı. Büyük için resmi bir karşılama töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcıları, Edirne Belediye Başkan Vekili Murat Kayasöken, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, 54. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Muharrem Yavaş ve daire müdürlerinin tamamı katıldı. Karşılama törenin ardından Vali Büyük, makamına oturarak yeni görevi için kolları sıvadı. Makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyük, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda uzun süre Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptığını hatırlatarak, bundan önce hizmet etmiş valilerden aldığı bayrağı, daha yukarıya çıkartmak için çalışacağını söyledi. Edirne'nin Türkiye'nin özel bir bölgesinde ve çok güzel bir şehir olduğunu belirten Büyük, "Edirne, her şeyin en güzeline layık ama olması gereken noktada değil. Biz elimizden gelen gayreti göstererek, daha iyi bir noktaya nasıl geleceğimizin mücadelesini yapacağız" dedi.

Türkiye'de belirli meselelerin her il için önemli olduğunu kaydeden Büyük, "Bunlar, eğitim, sağlık, güvenlik adalet gibi temel meselelerdir. Bunun yanında bazı şehirler için kültür ve turizm gibi biraz daha özelliği olan, tarihi mirası barından şehirlerimizin öne çıkartılarak, olmazsa olmaz olan asli fonksiyonları yanında güzellikleri, gelişmişliği, zenginliği, ekonomik kalkınmayı ve kültür varlıklarımızı turizmimizle geliştirecek bir yapıyı kurmaya çalışacağız. Edirne bu açıdan da önemli bir şehir. Tüm arkadaşlarımızla güzel hizmetler yapmayı ümit ediyorum. Bunun için gayret edeceğim, çabalayacağım. Güzel işler yapacağız, sesimizi İstanbul'a Ankara'ya duyuracağız" diye konuştu.

Büyük, daha sonra daire müdürleri ve bürokratlarla görüşerek, kent hakkında bilgi aldı.

(İA-ED-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title