Haberler

Edirne'nin Turizm Potansiyeli Masaya Yatırıldı

Güncelleme:

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Osmanlı'ya başkentlik yapmış bir kentin yemek kültürünün sadece ciğer ve köfteye indirgenmesinin doğru olmadığını bildirdi.

Bilgili, Marmara Bölgesi Kültür ve Turizm Müdürleri Bölge Toplantısı dolayısıyla Edirne'de bulunan Bilgili, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan bölge toplantısında, Edirne için güzel fikirler ve projeler ortaya çıktığını söyledi.

Büyük usta Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nin Dünya Kültür Mirasına girmesinin kent açısından çok önemli olduğunu belirten Bilgili, şunları kaydetti:

" İstanbul'dan başlayan bir Mimar Sinan destinasyonu, Edirne'de sona erer. Çünkü ustalık eseri Selimiye, Edirne'de. Onun için İstanbul ve Edirne İl Müdürlüğü, ortaklaşa bir çalışma yapacağız. Edirne'ye, Selimiye Camisi'ne gelen insanlar çok az şeyi merak eder. Bir yerde ona yüzeysel bilgi vermek gerekir ama mimarlara, sanat tarihi meraklılarına eğer bu camiyi gezdiriyorsanız daha detaylı bir bilgi vermeniz gerekir. Bu alanda uzmanlaşmış kişilerin işidir. Türk Turist Rehberleri Birliğiyle birlikte ortak bir işbirliği yaparak ortak bir destinasyon oluşturmaya çalışacağız."

Bilgili, Edirne'nin turizm pastasından pay alamamasının en büyük nedeninin, günü birlik turistlere hitap etmesi olduğunu ifade ederek, kente gelen turistlerin sadece belli merkezleri gezdiğini anlattı.

Ziyaretçilerin hediyelik eşya alarak, ciğer ve köfte yiyip kentten ayrıldığına dikkati çeken Bilgili, Edirne'nin potansiyelinin bunların çok ilerisinde olduğunu kaydetti.

Bilgili, kentin yemek kültürünün sadece ciğer ve köfteye indirgendiğini vurgulayarak, "Bu kent çok zengin yemek kültürüne sahip. Edirne'de 2 gün kalan bir turist bir gün ciğer ve köfte yedikten sonra diğer gün başka yemek talep edecek. Turistlere 2 günlük kentte tutabilirsek bunun inanılmaz katkıları olacak. Edirne'nin unutulmuş kültürü gün yüzüne çıkacak" diye konuştu.

Edirne'deki kültür varlıklarının tahrip edilmemesi halinde, kentin dünyada

"1 numara" olacağını belirten Bilgili, "Ülkemiz çok süreçlerden geçmiş. Eserlerimizi kültür varlıklarımızı tahrip etmişiz. Sarayiçinde sadece mutfaklarla kapı kalmış. Başka birşey kalmamış. Eğer bu saray, Topkapı Sarayı gibi korunsaydı, dünya çapında ziyaretçileriniz olurdu. Şu andaki mevcut gezilebilir kültür varlıklarını koruyabilirsek. Edirne'ye gelen turist, burada 2 gün çok rahat kalır" ifadesini kullandı.

Marmara Bölgesi Kültür ve Turizm Müdürleri Bölge Toplantısı'na, Düzce, Kırklareli, Tekirdağ, Sakarya, Bursa, İstanbul, Balıkesir, Yalova, Çanakkale ve Bilecik'te görev yapan Kültür ve Turizm müdürleri katıldı.

Muhabir: Salih Baran

Yayıncı: Murat Paksoy - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Emre Bilgili İstanbul Marmara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title