Haberler

Edirne'nin Fethinin 657. Yıl Dönümü

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'nin fethinin 657. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Özdemir, mesajında, medeniyetler şehri Edirne'nin 5 Mayıs 1361'de fethedildiğini ve o günden bu güne Türk yurdu olduğunu ifade etti.

Bir çağı açıp bir çağı kapatan medeniyetin temellerinin 657 yıl önce Edirne'nin fethi ile atıldığını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu temeller üzerine insan odaklı kurulan medeniyet şehri Edirne'de bütün inanç ve düşüncedeki insanların ortak yaşama biçimini yine bu şehirde geliştirerek yüzyıllar boyunca huzur içinde yaşamışlardır. Fethettiği her yere barış ve huzur götüren Osmanlı İmparatorluğu farklılıkları iyi yönetmiş ve bu medeniyet İstanbul'un fethini hazırlayan medeniyet olmuştur. 657 yıl boyunca Anadolu'nun Avrupa'ya açılan kapısı, karar merkezi olan bu anıt kent, Balkanlar'daki her türlü sosyal, politik gelişmenin ve savaşların etkisini de yüreğinde hissederek daima barış ve kardeşliğin şehri olmuştur. Bu vesileyle Edirne'nin Fetih yıl dönümünü kutlar tüm halkımıza huzur ve sağlıklı günler dilerim."

Kakava- Hıdrellez şenlikleri

Edirne Valisi Günay Özdemir, Kakava- Hıdrellez şenlikleri dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Özdemir, mesajında, Kakava- Hıdrellez'in tarihi ve toplumsal bayramlar arasında yer aldığını ve halk arasında yaz mevsiminin başlangıcı olarak kabul edildiğini ifade etti.

Edirne'de şenlik havasında çeşitli eğlencelerle kutlamalar yapıldığını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"2016 yılında Edirne Valiliği tarafından başvurusu yapılan ve 2017 yılında UNESCO'nun somut olmayan kültürel miras listesine alınan, milli kültürümüz ve toplumsal hayatımız için çok özel anlamlar taşıyan yeni bir ' Hıdrellez ve Kakava' bayramına daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Balkan coğrafyasında birlik, barış ve uyanışı temsil eden coşku içerisinde idrak edilen bu günde sevgi, saygı ve dayanışma daha da önem kazanmaktadır. Yüzlerce yıl olduğu gibi bu yılda Roman vatandaşlarımızla birlikte ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlerimiz bu coşkuya ortak olacaklar. Bu vesileyle Hıdrellez ve Kakava Bayramı'nı kutlar, tüm halkımıza sağlık ve huzurlu günler dilerim."

Kaynak: AA / Güncel

Hıdrellez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title