Haberler

Edirne'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı

Edirne'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 85. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı. Bayraklarla Donatılan Tören Alanında Buluşan 7'den 70'e Çok Sayıda Edirneli Coşkuya Ortak Oldu. Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Batının Son Kalesi Edirne'den Seslenişinde, "Terör Belasına Asla Teslim Olmayacağız. Akan Şehit Kanlarının Hesabını Soracağız"dedi.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü törenlerle kutlandı. Bayraklarla donatılan tören alanında buluşan 7'den 70'e çok sayıda Edirneli coşkuya ortak oldu. Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, batının son kalesi Edirne'den seslenişinde, "Terör belasına asla teslim olmayacağız. Akan şehit kanlarının hesabını soracağız"dedi.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Yavaş, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, oda ve siyasi parti temsilcileri, kutlama programı kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Vali Miroğlu, anıt şeref defterini imzaladı. Talatpaşa Caddesi'nde devam eden törende Vali Miroğlu, Tuğgeneral Yavaş ve Başkan Sedefçi, tören aracı üzerinden vatandaşları selamladı. 21 pare top atışının ardından kurtuluşu simgeleyen gösteri sonrası bir öğrenci Türk bayrağını öperek,

Edirne Valisi Nusret Miroğlu'na sundu. Miroğlu da bayrağı öperek teslim aldı. Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulmasından sonra İstiklal Marşı okundu.

Başkan Sedefçi, törende yaptığı konuşmada, 92 yıl Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Edirne'nin çok savaş gördüğünü, yenildiğinde üzüldüğünü, zaferlerle sevindiğini ve 25 Kasım 1922 yılında da düşman işgalinden kurtulduğunu söyledi. O günden bu yana Edirne'nin bağımsız şekilde yaşamını sürdüğünü belirten Sedefçi, ''Edirne, cumhuriyetin batıdaki son kalesidir. Son yıllarda alt ve üstyapısıyla çağdaş bir kent kimliğine bürünen ilimiz, tarihi ve kültürel yapısıyla da turizm kentidir. Teröre asla teslim

olmayacağız. Şehitlerimizin vatan uğruna döktüğü kanlarının hesabını soracağız. Tek yürek, tek yumruk olarak Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatacağız. Şehitlerimiz ölmeyecek, vatanımız bölünmeyecek" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına günün anlam ve önemine değinen Piyade Üsteğmen Süleyman Çakır da, Edirne'nin savaşlarda 41 bin 500 şehit ve yaralı verdiğini ifade ederek, Edirne Sarayiçi mevkisinde de 20 bin askerin açlıkla mücadele ettiğini kaydetti.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, belediye tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören, halk oyunları gösterileri ve resmi geçitle sona erdi.

(İA-ED-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title