Haberler

EDİRNE Koronavirüs'e yapılan 9/8'lik şarkıyla, stres atıyorlar

Güncelleme:

Koronavirüs'e yapılan 9/8'lik şarkıyla, stres atıyorlarEDİRNE'de iki sokak müzisyeni tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse yapılan 9/8'lik Trakya havasını kentin en işlek caddesinde çalarak vatandaşın stres atmasına yardımcı oluyor.

Koronavirüs'e yapılan 9/8'lik şarkıyla, stres atıyorlar

EDİRNE'de iki sokak müzisyeni tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse yapılan 9/8'lik Trakya havasını kentin en işlek caddesinde çalarak vatandaşın stres atmasına yardımcı oluyor. Müzisyenlerin Trakya şivesiyle söylediği şarkının internette paylaşılmasıyla kısa sürede 10 binlerce kişi tarafından tıklanarak büyük beğeni topladı.

Edirne'de trafiğe kapalı Tahmis Meydanı'nda akordeon ve darbuka çalarak geçimlerini sağlayan sokak müzisyenleri Aşkım Yeşilli ve Caner Sürücü Memiş, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü için bestelenen 9/8 lik şarkıyı kendilerince yorumlayarak vatandaşın stresini atmasına yardımcı oluyor. Koronavirüsü lanetleyen sözlerle yazılmış 33 saniyelik şarkı, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedilince internette de dinlenme rekoru kırdı. Videonun internette paylaşılmasıyla kısa sürede büyük beğeni gördü.

'HANGİ MÜŞTERİ GELSE BU ŞARKIYI İSTİYOR'

Sokak sanatçılarından Aşkım Yeşilli, şarkıyı kendilerince yorumlayarak stres attıklarını belirterek, "Sokak müzisyeniyiz. Açıkçası bu şarkı bizim bestemiz değil. Besteyi başka birinden duyduk ve kendimizce yorumlamaya başladık, umarım beğenilmiştir. Bir vatandaş biz şarkı söylerken bizi çekmiş ve sosyal medyada paylaşmış. Sonrasında da bu olay patladı zaten. Çok fazla izlenmiş. Şimdi hangi müşteri gelirse gelsin bu şarkıyı istiyor. Biz bu şarkıyı söyleyince kendimizi virüsten kurtulmuş gibi hissediyoruz" dedi.

"BU ŞARKIYLA KENDİMİZİ KARANTİNAYA ALDIK"

Koronavirüsten korkmadıklarını söyleyen Yeşilli, "Bu şarkıyla kendimizi karantina altına aldık. Açıkçası ben koronadan hiç korkmuyorum. Edirnemiz her şekilde temiz. Zaten kolonya cebimizden çıkmıyor. İnsanları moral açısından rahatlatabiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

Müzisyenlerin besteleyip söylediği 'korona' şarkısının sözlerinde ise virüsü lanetleyen cümleler mevcut. Sosyal medyada büyük ilgi gören korona şarkısı şu sözlerden oluşuyor:

"Korona, korona yılan girsin odana. Korona da korona virüs girsin yuvana. Ağzına takacak masken olmasın, mucize doktor çare bulmasın. Karantinada bile derman bulmayasın. Mucize doktor çare bulmasın. Şifa bulamayıp geberesin emi. Ahtapot çorbası yiyesin, yarasa dolması yiyesin emi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title