Haberler

Edirne İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

2015 Yılı 4. Dönem Edirne ili İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Edirne Emniyet Müdürlüğü Meriç Sosyal Tesislerinde Vali Dursun Ali Şahin Başkanlığında, İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı.

2015 Yılı 4. Dönem Edirne ili İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Edirne Emniyet Müdürlüğü Meriç Sosyal Tesislerinde Vali Dursun Ali Şahin Başkanlığında, İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Vali Şahin, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısının açılış konuşmasında bu yıl Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Edirne ili için bin 350 kişilik ödenek tahsis edildiğini belirtti. Kamu Kurumlarında toplam bin 350 kişinin istihdam edileceği Toplum Yararına Programlarda çalışacak katılımcıların çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım ve temizlik alanlarında çalışma yapacaklarını dile getiren Vali Şahin, Toplum Yararına Programlar sayesinde bin 350 kişinin istihdamlarının sağlanmakta olduğunu ifade etti.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında, gündem maddeleri içerisinde yer alan 'Toplumsal cinsiyet eşitliği ve genç istihdamı', 'Çocuk işçiliği', 'Tarımsal alandaki gelişmeler ve istihdam ile bu alanda yapılabilecek faaliyetler' konularında 2015 yılı içerisinde kamu kurumları tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve önümüzde dönemde yapılması gereken faaliyetler görüşüldü.

Toplantıda söz alan Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül Çildam, İŞKUR hizmetleri ve yapılan çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgi vermesinin ardından, 2015 yılı faaliyetlerine ilişkin değerlendirme raporunun sunumunu yaptı. İl Müdürü Şengül Çildam, konuşmasında 2015 yılında 613 kişinin İşbaşı Eğitim Programlarından, bin 517 kişinin meslek edindirme faaliyetlerinden faydalanmış olduğunu, 2 bin 650 kişinin TYP'lerden faydalandığını, Aktif İşgücü Programlarından toplam 4 bin 780 kişinin faydalandığını ve iller arasında yedinci sırada yer aldıklarını belirtti.

Çildam, sektörlerin ihtiyacı doğrultusunda kamu kurumları ve özel sektör iş yerleri ile işbirliği içerisinde Kurs ve İş Başı Eğitim Programı düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edirne Emniyet Müdürlüğü Dursun Ali Şahin Meriç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title